Els pessebristes de Calella ultimen les creacions que es podran visitar aquest Nadal

Últims dies preparació per tenir-ho tot enllestit per la inauguració. Els pessebristes de Calella treballen aquests dies a contracorrent per poder arribar a temps a l’esperada cita del 18 de desembre. Serà quan s’inaugurin els quatre pessebres que es podran visitar aquest any a Calella. El Municipal, com cada any, l’acollirà la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau. També hi haurà creacions al Museu Arxiu, al Museu del Turisme i al Centre Parroquial. A més, enguany es recupera la tradicional exposició de pessebres i diorames a la sala de la Cooperativa l’Amistat.

Molts mesos de feina hi ha al darrere de les creacions que s’exposaran aquest mes de desembre a Calella. Seran quatre a càrrec de l’Associació de Pessebristes, amb una combinació de peces més tradicionals i alternatives. Isabel Feliu ha avançat que la inauguració de tots serà el dia 18 i que enguany s’ha optat per tornar a projectar les fotografies dels pessebres que els calellencs i calellenques han muntat a casa seva, donat l’èxit de l’anterior edició. Es podrà veure com l’any passat a l’entrada pel portal gran de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau.

La inauguració serà el dia 18, quan s’obriran tots els pessebres. El municipal el tindrem al portal de la parròquia i recuperem l’exposició a la Cooperativa l’Amistat. Però com l’any passat va tenir molt d’èxit la projecció d’imatges de pessebres que ens enviava la gent, ho tornarem a fer.

Les fotografies es poden enviar al correu electrònic pessebristescalella@gmail.com.

Un dels principals al·licients d’anar a veure el naixement passa per descobrir on s’han amagat el caganer i en Banyeta, dues figures que col·loquen estratègicament els membres de l’Associació de Pessebristes i que enguany ho tornaran a posar difícil.

No ho sé, encara no l’hem col·locat, però ho rumiarem bé per complicat una mica la cosa, que és la gràcia.

Enguany el pessebre del museu serà una creació d’en Sebastià Carpintero amb la col·laboració dels pessebristes i l’alternatiu del Centre Parroquial anirà a càrrec d’en Jordi Coma (@jordiculer).

En el museu hi haurà el pessebre més tradicional a càrrec del Sebastià Carpintero i al centre parroquial, tindrem el pessebre més alternatiu i crític que el farà en Jordi Coma. Vull aprofitar per dir que si algú algun any li interessa fer un pessebre, que ens ho digui i ho parlarem.

L’Associació de Pessebristes anima a totes les persones, interessades a col·laborar en les pròximes edicions, a contactar directament amb ells. Feliu assegura que estan oberts a escoltar propostes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *