Els petards i la coca de Sant Joan; els imprescindibles per una bona revetlla

La pandèmia del coronavirus també condicionarà les revetlles de Sant Joan d’enguany. La majoria de festes relacionades amb aquesta data han estat anul·lades. Malgrat tot, enguany sí que es podrà fer ús de pirotècnia, amb preocupació, i menjar la tradicional coca de Sant Joan. De fet els establiments de petards i les pastisseries, esmolen les eines per vendre tant com sigui possible de cara aquesta nit. Aquests dos sectors esperen que la crisi pel coronavirus no faci baixar les tradicionals vendes d’aquesta diada.

La pastisseria Ramírez de Calella porta tota la nit treballant per tenir a punt totes les coques. Enguany esperen vendre el mateix però amb mides més petites. Georgina Ramírez és la propietària de la pastisseria.

Fins a última hora, estàvem a l’aspectiva del que passaria perquè la gent fins a últim moment no encarrega. Però estem molt satisfets perquè hem tingut molt. El que sí que és cert és que tenim més encàrrecs però de mides molt reduïdes. Hem notat que la gent busca coques més petites perquè seran menys gent.

Ramírez diu que de moment les vendes s’estan mantenint respecte anys anteriors, majoritàriament de clients fidelitzats però amb mides petites. De coca n’hi ha de molts tipus i per a tots els gustos: de fruita confitada i pinyons, farcides amb crema o amb xocolata, o la tradicional de llardons. La que triomfa més la de crema.

Tenim molta varietat de productes tant de full com de brioix. Tenim de llardons, de fruita confitada, de crema pastisseria… Tenim moltíssima cosa. Sempre busquem nous gustos i que hi hagi varietat per tothom. A més, ara el que nosaltres també oferim és la possibilitat de fer talls, per qui no vulgui endur-se una coca sencera.

El sector de la pirotècnia assegura que enguany predominaran els petards d’intensitat més baixa

Pel que fa als petards, Protecció Civil, recorda que cal llençar-los en compte, sempre en espais oberts i lluny de zones boscoses. Avisen que cal tenir especial cura aquest any, perquè després de tres mesos de confinament molts espais naturals estan poc cuidats i el risc d’incendi és més elevat. A totes aquestes recomanacions habituals, enguany cal sumar-li d’altres derivades de la pandèmia de la covid-19. D’una banda cal vigilar amb les mascaretes que poden cremar-se amb les bengales, i d’altra banda cal recordar que no s’ha de fer servir gel hidroalcohòlic mentre manipulem petards perquè és un producte molt inflamable.

L’Associació de Fabricants i Majoristes de Catalunya de Focs d’Artifici (Afimac) esperen facturar al voltant d’uns 12MEUR per la venda de petards. Una venda que s’accentuarà durant el dia d’avui. Això és, però, un 25% menys que els anys anteriors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *