Els petards que triomfaran per la revetlla de Sant Joan

Can Folgado

Bengales, bombetes, piules o fonts lluminoses. Són els petards que més es venen aquests dies a Can Folgado, un dels punts de venda pirotècnica que hi ha a Calella. Són els pares i mares que s’hi apropen per comprar els articles que encendran per la revetlla de Sant Joan, pensant en una festa en la que hi pugui participar i disfruti molt la canalla.

Si bé aquests són els que tenen més sortida, el ventall on triar és molt ampli. N’hi ha que no passen de moda, com els “truenos” o els “xinos”, que es caracteritzen per espetegar ben fort. Ho ha explicat Rosa Folgado, d’Establiments Pirotècnics Folgado.

Depèn de les edats. Els més petits volen colors i que facin diferents coses com per exemple, les avelles que van amunt i els cotxes que peten i es mouen. Entre els 15 i 18, els hi agrada més que peti. I després tornem al color. Realment, avui dia, el que més venc és color. I quan més amunt arribi i més color faci, millor. (…) Hi ha de tot. Hi ha qui fa la festa enfocada pel nen i qui fa la festa pel gran, i van a passar-s’ho bé.

Aquests són els dies forts de venda i, com sempre, els compradors trobaran algunes ofertes interessants.

Nosaltres per exemple, quan obrim del 14 al 18 de juliol, fem uns paquets d’oferta que surten molt econòmics. La gent aprofita aquestes ofertes però qui aprofita l’oferta és la persona que es mira una mica més la butxaca. La gent ho deixa tot per últim moment i amb l’emoció de Sant Joan es gasten cèntims.

Sigui quin sigui el petard o coet que es triï, Protecció Civil recorda que no s’han de guardar a les butxaques ni posar-los a prop de la cara i el cos. Que s’utilitzin metxes per encendre’ls i fer-ho fora de casa i allunyats de zones boscoques per evitar incendis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *