L’Ajuntament insta a què s’investigui si hi ha delicte d’odi en els missatges sobre els MENAs

Reacció de l’Ajuntament de Calella a les informacions que aquestes últimes hores s’han fet circular per les xarxes socials sobre els menors no acompanyats, tutelats per la DGAIA, que s’allotgen temporalment a l’Hotel Marisol. El consistori, que nega que siguin els autors dels fets delictius que se’ls atribueixen, ha presentat denúncia davant la Policia Local per tal que s’investigui si algun d’aquests missatges pot ser constitutiu d’un delicte de divulgació de notícies falses amb la intenció de generar odi contra el col·lectiu.

En el comunicat, s’emplaça a la ciutadania a discernir les notícies falses que intencionadament i de forma irresponsable s’han estat fent córrer amb l’ànim de crear alarma social. Alhora, recorda que l’Ajuntament de Calella té canals de comunicació oberts i a disposició de la ciutadania.

En la línia del manifestat aquest dijous pel regidor de Serveis Socials, Ramon Llamazares, el consistori reconeix que s’han produït algunes “incidències”, de forma aïllada i que s’han d’emmarcar exclusivament en l’àmbit de la convivència i el civisme. I que davant d’això ja s’hi ha donat resposta.

El responsable del Centre Parroquial on els menors tutelats hi fan classe: “No en tenim cap queixa”

Jordi Martí, responsable del Centre Parroquial de Calella, ha intervingut aquest matí al programa La Ciutat per rebatre els comentaris que asseguren que els menors no acompanyats que s’estan provisionalment a l’Hotel Marisol tenen conductes delictives, de forma generalitzada. Explica que fa una setmana que els joves utilitzen les aules del centre per fer-hi classe, matí i tarda, i que ells no en tenen cap queixa.

Venen cada dia, 3 hores al matí 2 a la tarda, i així porten una setmana. I no s’ha produït cap aldarull. Tenen uns cuidadors que els vigilen i fins a dia d’avui no en tenim cap queixa. També m’agradaria dir-ho perquè trobo que tot el que s’està comentant per xarxes és molt exagerat.

Martí ha dit que mantenen un contacte permanent amb els responsables del grup, que els acompanyen en tots els desplaçaments que fan.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Josep Maria ha dit:

    Com a la Xina, Cuba o Corea del Nord si la gent se l amenaça, deixa de queixar se i el problema deixa d existir. Em sembla una actitud profundament feixista per part del govern de Calella. El problema és que en això no trobareu oposició. Disfruteu del que heu votat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *