Els promotors de la consulta de l’Aldi qüestionen la legitimitat del projecte

“Estan treballant per la porta del darrera per tirar les obres quan abans millor”. Albert Comas, del grup promotor de la consulta sobre la implantació de l’Aldi a Calella, ha denunciat en una entrevista al programa La Ciutat que mentre esperen que des de l’ajuntament se’ls aclareixi quin procediment han de seguir per preguntar a la ciutadania sobre el projecte, s’estan tirant endavant els tràmits. El mes de febrer van entrar una instància demanant quin és el marc legal sota el qual s’ha d’organitzar i van insistir-hi a principis de maig, aprofitant la celebració del Ple Municipal; però encara no han rebut resposta. Comas sospita que s’està guanyant temps per avançar en la tramitació del projecte i, amb les obres en marxa, negar-los l’autorització.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Comas ha dit que creu que aquesta és l’estratègia que estan seguint els partits del Govern Municipal que avalen el projecte.

Estem esperant la resposta perquè s’activi la consulta popular però en paral·lel estan actuant per començar a executar el projecte (…) Perquè després seria molt difícil tirar-ho enrere, i podria ser un dels motius per al·legar que no ens donen la consulta

Comas ha comentat que han rebut informacions que confirmen les seves sospites. Diu que una gestoria vinculada a la propietat dels terrenys o a l’empresa comercial –això no ho ha pogut precisar– està visitant els veïns de la zona demanant les seves dades.

Ens han avisat que s’està demanant als veïns de la zona perquè els presidents de les escales signin documentació sobre els terrenys i la reparcel·lació (…) Ho fa alguna gestoria que està portant a terme aquest procediment. Suposem que per encàrrec dels propietaris dels terrenys o de l’Aldi, no ho sabem.

Des del grup promotor de la consulta es recorda que el supermercat s’ha projectat en un sector estratègic de la ciutat i s’adverteix de l’impacte que tindrà a nivell urbanístic, de mobilitat o comercial. “Serà un nyap històric de la magnitud del Museu del Turisme”, ha sentenciat Comas.

En l’entrevista al programa La Ciutat, i a l’espera que els serveis jurídics de l’Ajuntament ho confirmin, Comas ha avançat que segons la llei de consultes populars no referendàries hauran de recollir signatures per l’equivalent al 10% del cens municipal per aconseguir tirar-la endavant. Serien entre 1.300 i 1.400 firmes. Plantegen una pregunta binària de “sí” o “no” dirigida a la ciutadania perquè decideixi sobre el futur del projecte.

Pel grup promotor, i en cas que guanyés el sí a la consulta, seria l’única manera per donar legitimitat a l’arribada de l’Aldi a Calella. En aquest punt, ha recordat que hi ha una mínima diferència de vots entre els dos blocs polítics que hi ha a l’Ajuntament de Calella en aquesta qüestió.

La legitimitat per tirar endavant el projecte amb només 210 vots de diferència entre els partits que hi donen suport i els que no, i amb part de la població en contra, està molt en qüestió. Ha de ser la ciutadania qui decideixi el futur de la ciutat. Mitjançant una campanya, i amb una actitud crítica, amb una consulta que és el valor democràtic més fort que tenim acabi decidint tirar-lo endavant o no, de la forma més legítima possible.

Albert Comas ha dit que creu que tant Esquerra com Calella en Comú estan d’acord en què se celebri la consulta popular sobre l’Aldi, malgrat que hagin optat per camins diferents per intentar aturar el projecte. De fet, ha exposat que només la CUP els dona suport, especialment aquests dies en què han començat a fer campanya amb una encartellada per la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *