“De la pobla de la Calella a la vila de Calella”

Xavier Soldevilla, a l'esquerra, en un acte a Malgrat de Mar
Xavier Soldevilla, a l'esquerra, en un acte a Malgrat de Mar

El vigatà Xavier Soldevila, guanyador de la primera beca d’investigació Jordi Amat i Teixidó, presentarà aquest diumenge el resultat del treball que ha pogut realitzar en els últims dos anys. Un estudi sobre el naixement de Calella, en un període comprès entre els segles XIV i XVI. Aquest volum obrirà la col·lecció d’estudis locals que publicarà l’Ajuntament de Calella.

Les bases de la convocatòria establien que la investigació s’havia de presentar en el termini d’un any, però s’ha fet esperar una mica més. També per culpa de la pandèmia. Finalment aquest diumenge es veurà el resultat de l’estudi que ha fet Xavier Soldevila sobre el context històric en què va néixer Calella com a ciutat.

Segons el portaveu Josep Torres, és la millor manera d’obrir la col·lecció d’estudis locals.

Aquest llibre parla dels inicis de Calella. És fabulós que ens trobéssim entre les propostes per inaugurar la beca una que expliqués com vam passar de nucli antic a població. Estem parlant dels segles XIV i XV.

L’acte de presentació es farà aquest diumenge, 25 d’abril, a l’auditori de Can Saleta; amb la presència de l’autor.

La beca Jordi Amat i Teixidó, instaurada l’any 2018 i amb una única convocatòria, té el propòsit d’estimular els treballs que contribueixin al coneixement de la realitat actual i històrica de Calella. El guanyador rep un premi en metàl·lic de 3.000 euros per desenvolupar la seva proposta.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat