Els respiradors de SEAT han arribat a l’Hospital de Calella

Les dues màquines de respiració d’emergència s’han instal·lat a la zona de reanimació que s’ha habilitat al centre hospitalari calellenc per atendre als pacients de més gravetat. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva n’ha ubicat dos més a l’Hospital de Blanes. Els aparells fabricats a la planta de Martorell de la companyia automobilística han estat desenvolupats conjuntament pels professionals de l’Hospital Germans Trias i Pujol, l’Hospital Clínic i la Universitat de Barcelona, i han rebut l’autorització de l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris. Estan pensats per situacions d’emergència en el cas que no es disposi d’un respirador tradicional i per a pacients amb patologies greus.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha informat aquest matí de la recepció dels quatre aparells de respiració d’emergència, que s’han repartit entre els hospitals de Calella i Blanes.

SEAT va arribar a desenvolupar fins a tretze prototips abans d’arribar al model definitiu, del qual se n’ha encarregat part de la línia de producció del Seat León. L’aparell, amb una carcassa d’acer inoxidable, incorpora el motor del neteja parabrises.

La companyia preveu arribar a fabricar-ne 300 al dia. Correus s’encarrega de fer-ne la distribució, de forma gratuïta, pels diferents centres sanitaris de l’Estat.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.