Els senglars baixen a la ciutat de Calella

Imatge de fa uns dies, quan els senglars van baixar també fins al camp de la Muntanyeta

Els pagesos i els caçadors de Calella alerten de l’augment del nombre de senglars, que els porta a baixar fins i tot a la zona urbana. Cada cop generen més problemes, tant als camps que envolten la ciutat com a les carreteres, on provoquen accidents de trànsit.

La colla de caçadors dels senglars de Calella i Sant Cebrià de Vallalta aglutina 49 membres, dels quals una vintena surten a caçar els dimecres i dissabtes. El seu cap de colla, Quico Folgado, ha assegurat que porten tres anys batent el record de porcs caçats. Des de setembre, en porten 31.

Al tros que cacem nosaltres en portem 31 de morts durant el mes de setembre i el que portem d’aquest. És bastant elevat, l’any passat en vam matar 107 en tota la temporada, entre setembre i març, i aquest any, amb un mes i mig, ja portem 31 porcs. Si seguim a aquest pas, batrem el record una altra vegada, ja fa tres anys que estem batent el record.

Folgado ha alertat de la quantitat d’accidents que provoquen de forma habitual a l’autopista C-32.

El que hem notat és que estan molt avall, molt tocant al poble i l’autopista del Maresme. El tros de Sant Cebrià, Sant Pol, Canet, Calella, Pineda… cada dos per tres hi ha accidents amb els senglars. Ho diuen els Mossos i ho diuen els de l’autopista.

En Josep Pujol és pagès de Calella. Ha confirmat que han augmentat de forma considerable i que cada vegada s’acosten més a la ciutat, passejant-se per la zona dels apartaments Codina.

Tocant l’autopista i més avall i tot, perquè jo baixant pels apartaments Codina m’he trobat aquest estiu una manada de set o vuit. Al costat d’uns contenidors d’escombraries, buscant menjar, i passaven cotxes i ni es movien, s’estan acostumant i tot ja.

Pujol ha afirmat que són un problema pels pagesos, especialment per aquells que tenen camps de menjar.

Nosaltres a casa nostra tenim plantes aromàtiques i planta grassa, i perjudicats directament no, perquè sembla que no els agrada això per menjar, però indirectament si. Veig molts de gratalls a vegades, pels costats, i veig que cada vegada estan proliferant més els senglars. Van més cap a camps de menjar, bé siguin maduixes, tomàquets, mongetes, inclús tubèrculs, patates, els agrada gratar i menjar de sota terra.

Els pagesos de la zona han electrificat els camps per evitar que entrin. És la mesura més eficaç que han trobat perquè no es mengin les seves collites. Pujol ha explicat que també ha vist altres animals, com daines, voltant per la zona.

Així ha quedat un dels horts de Calella després del pas dels senglars.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al cap de la colla de caçadors de senglars de Calella, Quico Folgado.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al pagès Josep Pujol.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *