Els serveis d’Urgències de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva han atès 8.000 pacients estrangers durant l’estiu

Imatge d'arxiu

El que representa un 1,5% més que l’any anterior. Gairebé la meitat dels pacients, 3.894 persones, van ser ateses a l’hospital Sant Jaume de Calella, xifra que representa una mitjana de 42 persones diàries. Les principals especialitats per les quals han estat atesos són Medicina Interna i Traumatologia, però també per serveis de Pediatria, Cirurgia i Ginecologia i Obstetrícia.

Les dades contrasten amb el nombre de pacients procedents de Catalunya (2.849), no residents a l’Alt Maresme i la Selva, i de la resta de l’Estat (741).

La cap de la Unitat d’Atenció a l’Estranger de la Corporació, Maria Fernández, ha admès que l’increment de població durant l’estiu els ha posat més pressió que a altres hospitals de ciutats on no hi ha tant de turisme.

És una xifra coherent i elevada, és a dir, la població es veu incrementada durant aquests mesos d’estiu, molt incrementada, molt més que els altres mesos de l’any i, per aquest aspecte, tenim moltíssima més pressió que no pas altres hospitals que no tinguin tant de turisme com nosaltres. Vam atendre 7.908 pacients estrangers, dels quals 3.894 van ser atesos a l’hospital Sant Jaume de Calella.

Fernández ha explicat com funciona la Unitat d’Atenció a l’Estranger, en la qual hi treballen traductors que acompanyen als pacients i els faciliten la comunicació amb els diversos nivells d’atenció del centre.

Nosaltres tenim a l’hospital de Calella dos traductors. Fem el seguiment del pacient des de que entra fins que surt, és a dir, traduïm el personal, traduïm a l’infermera quan entra a triatge, i després traduïm al pacient quan està amb el metge i li oferim al pacient tota l’ajuda que necessita quan, per exemple, s’ha de quedar ingressat, nosaltres li fem totes les gestions per poder ser repatriat al seu país en cas que no pugui tornar a casa, ajudant-lo per fer més amena l’estada al nostre centre.

Un 21% dels pacients atesos han estat de nacionalitat francesa, un 14% de nacionalitat alemanya i un 9% han estat holandesos i anglesos. En menor mesura s’han visitat pacients provinents de Rússia i del Marroc (4%) i de Polònia i Romania (2%). També de Portugal, Ucraïna i Suïssa (1%).

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la cap de la Unitat d’Atenció a l’Estranger de la Corporació, Maria Fernández.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *