Josep Maria Mainat inaugura el curs de l’Aula d’Extensió Universitària

La presidenta de l’aula calellenca, Sílvia López, ha comentat en una entrevista a l’Info Migdia els continguts de la programació del primer trimestre del curs, que inclou un monogràfic sobre el futur de la humanitat. Se’n faran dues sessions que tractaran sobre els “robots humanoides” (31 d’octubre) i qüestions sobre demografia (28 de novembre). Es parlarà de cultura i d’història, d’ètica o, fins i tot, del corredor del Mediterrani. La programació es complementarà amb les sessions d’òpera que són obertes a tots els usuaris de la Biblioteca Municipal de Can Salvador de la Plaça.

Sílvia López s’ha felicitat per la participació del trinco i productor televisiu Josep Maria Mainat en la inauguració del nou curs de l’aula, que suma ja vuit edicions. Portarà una conferència que es titula com el seu darrer llibre, Ciència i Optimisme: un llibre divulgatiu que aborda de forma divertida i apassionada aspectes científics i tecnològics de la nostra societat.

És una persona interessant des de tots els punts de vista. El monogràfic de l’Aula d’enguany va dirigit al futur i com que ell és un molt bon divulgador i molt optimista ens pot donar l’energia positiva que necessitem per començar el curs.

L’Aula d’Extensió Universitària de Calella arrenca el curs 2018/19 aquest dimecres 3 d’octubre, i les sessions es faran setmanalment al primer pis de la Cooperativa l’Amistat. La varietat de temàtiques serà, novament, la tònica de la programació. Es parlarà del corredor del Mediterrani amb la conferència que pronunciarà Joan Amorós el pròxim 10 d’octubre. És el president de l’associació Ferrmed, un grup de pressió europeu liderat des de Catalunya per impulsar aquest gran eix de comunicació i transport de mercaderies que ha d’unir el sud i el nord d’Europa. A banda de temes d’actualitat, la història antiga i moderna, el cinema o l’ètica vertebren els continguts d’aquest primer trimestre.

Aquest any parlarem de l’eutanàsia des del punt de vista de la bioètica. També ens fa molta il·lusió la xerrada sobre els manuscrits de Qumram i la secta dels essenis, la de Hichcock i el suspens, o la que farà l’historiador Enric Sánchez sobre les dones del rei Enric VII d’Anglaterra. I abans de les vacances farem “una conferència ballada” amb el ballarí i mestre de dansa moderna i contemporània Toni Jódar.

Uns dos-cents socis assisteixen habitualment a les sessions de l’Aula, donant per complet l’aforament de la sala. Amb tot, no plantegen traslladar-se.

Estem molt agraïts amb la gent de la Cooperativa l’Amistat, com ens han tractat en els últims vuit anys. A més, és un lloc ideal perquè està al centre de Calella, hi ha una cafeteria on la gent es queda després a comentar la conferència. No hi ha altres espais amb aquestes característiques.

La quota anual de soci és de 39 euros i dona dret a assistir a totes les sessions del curs i descomptes en les sortides programades.

A continuació pots recuperar l’entrevista a Sílvia López, presidenta de l’Aula d’Extensió Universitària de Calella. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *