Els sindicats de l’ensenyament denuncien noves retallades al setembre

Alumnes_Bisbe_Sivilla00000000

Demà està prevista una mobilització a les 11 del matí a Barcelona per evitar que els docents de més de 55 anys perdin el dret a reduir-se dues hores lectives de la seva jornada, com preveu un recent acord de govern. Segons els Sindicat USTEC-STEs aquesta mesura afecta a un nombre important de mestres calellencs, la gran majoria a l’ensenyament secundari. Consideren que la mesura va en detriment del servei.

El portaveu del sindicat, Ramon Font afirma que aquesta mesura contradiu les paraules del President de la Generalitat, Quim Torra, de posar en marxa mesures de suport social i d’implementar la República. Font afirma que es tracta d’ un dret fonamental per garantir a aquestes docents poder treballar en condicions.

«La nostra feina quan arriba certa edat està bé fer-la amb més qualitat i amb més tranquil·litat. Per posar-te un exemple, el País Basc tenen reducció d’ un terç els majors de 55 anys cobrant el 100% del sou. Aquí només estan parlant de dues hores lectives a les quals hi teníen dret des del 2005. En el context de crisi es van fer unes retallades en aquest dret i ara les retallades caducaven l’ 1 de setembre. Demà porten a la mesa un nou acord i tots els sindicats estem en contra»

Segons el portaveu del Sindicat, aquesta nova retallada afecta a un gruix de docent important a la nostra ciutat, ja que a l’ensenyament secundari hi ha força mestres majors de 55 anys.

«És més alt a secundària, la mitja d’edat és més alta que a primària als centres de Calell, però n’ hi ha tant a primària con a secundària que està afectat. És una cosa que demanaven perquè era voluntari demanar-ho, més de la meitat. Aquest any esperaven que al setembre hi hagués aquesta millora laboral. Penseu que a la nostra feina el factor subjectiu és molt important, vam fer una carta oberta al Conseller Bargalló que dèiem que tenia la oportunitat de reconciliar-se amb el professorat»

Els sindicats han preparat per demà a les 11 una mobilització a Barcelona per protestar contra aquesta mesura.
Podeu escoltar l’entrevista sencera que li hem fet a Ramon Font aquí :

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat