Els supermercats ja poden limitar la venda de productes per evitar desproveïments

Segons l’article 9 de la llei del comerç minorista, “els comerciants no podran limitar la quantitat d’articles que pot adquirir cada comprador”, ni tampoc “establir preus més elevats o suprimir reduccions o incentius per a les compres que superin un determinat volum”. Això, però, ja no podrà aplicar-se perquè el govern permetrà fer-ho “legalment” de forma temporal per tal d’impedir el desproveïment.

Fins aquest dimecres, no estava permesa la limitació en la compra de productes als supermercats. En canvi, ara sí que es podrà aplicar de forma temporal segons el nou apartat que ha afegit el govern espanyol a l’article 9 de la llei del comerç minorista que és l’encarregada de regular aquest tipus de problemàtiques.

Tal com es publica al BOE, l’òrgan executiu espanyol ha afegit un apartat en aquest article on es permet limitar la quantitat de productes que es poden comprar per “impedir el desproveïment”. Aquesta mesura forma part del decret de mesures urgents que s’han pres en el pla nacional de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna.

Concretament, l’apartat indica que els establiments comercials podran suspendre temporalment la prohibició de limitar la quantitat d’articles que pot adquirir cada consumidor “quan hi hagi circumstàncies extraordinàries o de força major que ho justifiquin”. Això sí, tal com s’expressa “aquestes mesures hauran d’estar justificades i s’adoptaran de manera proporcionada quan calgui per evitar el desproveïment i garantir l’accés a tots els consumidors en condicions equitatives”.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *