Ramon Tremosa (Junts): “Catalunya no té alternativa a la independència”

El diputat de Junts al Parlament de Catalunya i exconseller d’Empresa, Ramon Tremosa, va presentar el seu últim llibre a Calella, ahir a Can Salom, dins del cicle de diàlegs “Cap a la independència” que organitza l’agrupació local del partit. Tremosa, decidit a donar dades i informació sobre l’evolució de l’economia catalana en els últims deu anys, va assegurar que la prosperitat del país passa per la independència. “No hi ha alternativa”, va sentenciar.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Ramon Tremosa va indicar que el balanç dels deu anys de l’economia catalana és positiva, malgrat les dificultats que “imposa” l’Estat espanyol a nivell de finançament –perpetuant el dèficit– i d’inversió en projectes clau com el corredor del Mediterrani. Per això, segons el diputat de Junts, la independència és l’única alternativa per a Catalunya.

No tenim alternativa a la independència. O avancem cap a la sobirania real o tindrem més i més centralisme, menys inversions de l’Estat espanyol –ho veiem amb els fons NEXT GENERATION–. Cada dia és més una necessitat superar l’actual ‘status quo’ (…) La Generalitat està patint a dia d’avui la discriminació que suposa un finançament caducat del 2009, quan teníem un milió menys d’habitants.

A Catalunya, potència logística natural, Tremosa analitza l’evolució de l’economia en els últims 10 anys, amb dades i entrevistes a experts, que li permeten refutar el mantra que el procés ha sigut perjudicial.

Per exemple, l’any 2021, Catalunya va fer un rècord d’exportacions, tot i que durant el primer trimestre vam estar tancats per la pandèmia. El sector químic, el farmacèutic i l’agroalimentari estan anant molt bé; el de l’automòbil, encara a mig gas. Vinc a Calella a donar molta informació i dades perquè la gent tingui capacitat de tenir un posicionament quan sent, per exemple, que l’economia catalana s’enfonsa. La realitat no és aquesta.

En clau local, el que va ser conseller d’Empresa del Govern Torra, ha valorat l’aposta de Calella per ser seu d’esdeveniments internacionals vinculats a l’esport i la cultura; fent el paral·lelisme amb Barcelona i la recentment confirmada Copa Amèrica de Vela del 2024. Diu que aquestes iniciatives contribueixen molt positivament al conjunt de l’economia.

És una manera molt intel·ligent de portar turisme de qualitat, amb poder adquisitiu, fora de temporada perquè vingui a fer despesa. Poc a poc, molts municipis, s’han posicionat en el mapa mundial d’esdeveniments. Tot el que reforci Barcelona també ho fa, de retruc, l’economia catalana.

Abans de la presentació del llibre a Can Salom, el diputat de Junts per Catalunya va passejar-se per l’eix comercial de Calella i va entrar a visitar diversos comerços per copsar l’ànim de l’empresariat local.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *