Els treballadors de les ambulàncies faran vaga indefinida després d’un nou intent fallit de mediació

Foto: GironaNotícies

Anuncien aturades del servei de 24 hores, els set dies a la setmana, a partir de finals d’agost. Mantindran fins llavors la vaga parcial dels divendres que van començar la setmana passada per denunciar els incompliments de l’empresa Transport Sanitari de Catalunya, que té adjudicat el servei a l’Alt Maresme i les comarques de Girona. Aquest divendres a la tarda es concentraran a la plaça de l’Església de Calellla, des d’on inciaran una marxa lenta fins a l’Hospital Sant Jaume.

La mediació de Treball en el conflicte laboral al servei d’ambulàncies va acabar sense acord, després d’una reunió maratoniana que van acabar entrada la matinada. La d’ahir va ser la segona reunió per intentar desconvocar la vaga amb la qual els treballadors denuncien incompliments tant en l’àmbit laboral com del propi servei. L’empresa ho nega i acusa els empleats de buscar “desestabilització política”.

“Tenim gairebé un 20% de contractes del personal en pràctiques, en grau de lleu, tampoc s’estan fent les revisions ni el manteniment adequat als vehicles: no els funciona el motor, amb els seients trencats, n’hi ha que no tenen aire condicionat i hem de portar els pacients a 40 graus. Això no són motius ficticis”, ha afirmat Adolfo Martín, portaveu del comitè de vaga, en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Els treballadors entenen que les deficiències venen determinades per les retallades que ha hagut d’aplicar l’empresa per ajustar-se al preu de licitació que va presentar per fer-se amb el servei de transport en ambulància a l’Alt Maresme i Girona. “No tenim cap dubte que van presentar una oferta temerària: va ser d’1,4 milions d’euros per sota del preu de sortida i, per tant, l’empresa ha de retallar en tot per poder-los recuperar, en part”, ha dit Martín.

En aquest sentit, dirigeixen crítiques també cap a la posició que ha adoptat el CatSalut i el SEM en aquest conflicte. I el Departament de Salut, com a responsable últim del servei. “Amb nosaltres no es va manifestat ni el SEM ni el CatSalut, tot i que van ser presents a la reunió d’ahir. Van ser-ne uns actors passius, es van limitar simplement a escoltar i prendre nota”, ha exposat el portaveu del comitè de vaga.

Davant l’enrocament de l’empresa i la fallida de les negociacions, els treballadors de les ambulàncies mantenen en peu les aturades, que són ara parcials i que transformaran en una vaga indefinida de 24 hores a partir del 30 d’agost.

“Fins el 25 d’agost farem aturades parcials, de sis a deu del matí i de dues a sis de la tarda; i com a molt tard aquest divendres presentaren una nova convocatòria de vaga perquè s’inicii el 30 d’agost una vaga indefinida de 24 hores, els set dies a la setmana”, ha anunciat.

Els treballadors es manifestaran aquest divendres a la plaça de l’Església, a partir de dos quarts de set del vespre, des d’on emprendran una manifestació fins a l’Hospital Sant Jaume de Calella.

La plantilla del servei d’ambulàncies de l’Alt Maresme i Girona està formada per unes 500 persones.

 

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Adolfo Martín, portaveu del comitè de vaga de les ambulàncies de l’Alt Maresme i Girona.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *