Els treballadors de les ambulàncies tallen la Nacional II per protestar per la precarietat del servei

Un centenar del treballadors de les ambulàncies de l’ Alt Maresme i Girona han tallat aquesta tarda la carretera Nacional II per protestar contra la precarietat de les condicions en que ofereixen aquest servei. Denuncien que l’empresa està aplicant mesures per cenyir-se al preu del contracte públic amb l’administració en detriment de les condicions laborals. A partir del proper dia 8 de setembre faran vaga total indefinida davant la impossibilitat de negociar amb l’empresa.

Els treballadors han inciat una marxa a la plaça de l’Església que ha acabat a l’entrada de l’Hospital Sant Jaume. Entre els assistents a la manifestació hi havia representants de Podemos i Marea Blanca.
Avui han fet el segon dia de vaga parcial amb serveis mínims per exigir a l’empresa concessionària del servei compleixi amb les condicions del concurs i no precaritzi, ni el servei ni tampoc les seves condicions laborals. Els treballadors volen deixar clar que la seva denúncia no té com a objectiu millores salarials sinó garantir un tracte digne als usuaris del servei.
Ahir es va produir una nova reunió a Treball entre la plantilla i l’empresa que no va servir per acostar posicions. Els representants dels treballadors van abandonar la mesa de negociació perquè, segons afirmen, l’empresa falsejava al realitat.Aquesta era la cinquena ocasió, en que s’intentava arribar a un acord. Davant la impossibilitat d’arribar a acords, el Comitè de Vaga ha informat ja que a a partir del proper 8 de setembre faran vaga total i indefinida.
Denuncien l’incompliment del contracte d’adjudicació del servei a l’empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC), que també es presta aquí a l’Alt Maresme. I en culpabilitzen al Servei d’Emergències Mèdiques i al CatSalut, que diuen està desatenent la seva responsabilitat quant a garantir la correcta atenció als pacients.
Podeu escoltar l’entrevista que li hem fet a Adolfo Martín, del Comitè de Vaga aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *