Els treballadors de la neteja es manifesten al crit de “no som invisibles”

Prop d’una vintena de treballadors de la neteja de l’Hospital de Calella s’han concentrat avui a les portes d’urgències del centre sanitari per exigir que se’ls consideri personal essencial. Diuen que se senten discriminats per l’administració, ja que tot i treballar en primera línia durant tota la pandèmia, no han cobrat la gratificació Covid al personal sanitari. És per això que avui CCOO i UGT han convocat al llarg del matí aturades parcials a les portes de tots els hospitals catalans per demanar aquest reconeixement. El col·lectiu ja es va manifestar el juny passat amb la mateixa reivindicació.

Diego Torres, representant sindical d’UGT, ha manifestat que el seu col·lectiu no ha sigut tractat com a essencial i reivindica que són treballadores que porten un any en primera línia en les mateixes condicions que el personal sanitari.

Fem la convocatòria de vaga perquè creiem, i estem convençuts que som tan essencials com els sanitaris. Si nosaltres no féssim el nostre treball ells no podrien tampoc fer el seu. Quan va començar la pandèmia vam patir igual que els sanitaris, no teníem EPIS, fèiem torns maratonians, teníem companys contagiats… Ara un any després tothom ha reconegut que som igual d’essencials que els sanitaris, falta que la Generalitat també ens consideri així i ens pagui la gratificació.

Els professionals de la neteja s’han manifestat aquest matí amb proclames de “volem deixar de ser invisibles” per demanar la paga que es va atorgar als sanitaris l’any passat i la clàusula de perillositat que és dins del seu conveni. Pel representant sindical és una responsabilitat directa de l’administració.

La falta de reconeixement no és des dels centres sanitaris, és de la Generalitat. Nosaltres fem això, convençuts que l’administració acabarà recapacitant, ens considerarà essencials i ens pagarà la gratificació, però si això no passa, seguirem manifestant-nos.

Torres també ha exposat que des del Sant Jaume tampoc no han entès la discriminació per part de la Generalitat i ha agraït el suport rebut en tot moment tant dels seus companys sanitaris com de la direcció del centre.

Segons dades d’UGT i CCOO uns 2.000 treballadors i treballadores de tot Catalunya s’han unit aquest matí a l’aturada parcial per exigir ser reconeguts com a personal essencial, un sector del qual un 90% de les treballadores són dones.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *