Els treballadors municipals parlen de “punt d’inflexió” en les negociacions amb el Govern

La comissaria de la Policia Local continua tancada a les nits
La comissaria de la Policia Local continua tancada a les nits

Punt d’inflexió en les relacions entre el Govern i la representació de la plantilla de l’Ajuntament de Calella a partir de la reunió que va tenir lloc ahir sobre la valoració de llocs de treball. L’estudi que actualitza els sous de tots els empleats públics i que s’ha de tancar en una pròxima sessió, a principis de febrer, amb la proposta final de retribucions. La part sindical ha explicat a Ràdio Calella TV que perceben “bona voluntat” per part de l’executiu local per concloure el procés previ i que es pugui continuar amb el calendari natural: aprovació i implementació de l’informe. Malgrat que des del consistori s’ha reiterat en la il·legalitat de la seva execució, sembla que ara s’obrirà un període per explorar les possibilitats que ofereix l’actual marc legal. Mentrestant, es mantindran les accions de protesta i ni policies locals ni membres de la brigada prestaran serveis extraordinaris. Pel moment, la prefactura continuarà tancada a les nits, tot i que el sindicat UGT –majoritari dins del cos– afirma que hi ha efectius suficients per mantenir el servei les 24 hores.

L’alcalde Marc Buch va participar a la reunió amb els representants dels treballadors municipals que s’havia convocat per tractar del conveni col·lectiu. Última hora, es va decidir canviar l’ordre del dia i avançar en els treballs de l’informe que és l’origen del conflicte laboral que es viu a Calella i que s’ha traduït en un dèficit del servei policial que ha generat polèmica i malestar entre la població.

La part sindical conclou que s’ha produït un punt d’inflexió en les relacions tant pel to de la pròpia reunió com per la presència de l’alcalde i d’un tècnic extern a l’Ajuntament.

La impressió que tenim després de la reunió d’ahir és que no hi ha una negativa taxativa. Crec que estan explorant diverses vies per implementar la VLT i això ens permet ser més optimistes que no pas ara fa dues setmanes (…) Sempre hem demanat que s’apliqui dins la legalitat. Les normes tenen escletxes i són interpretables.

Els representants dels treballadors sostenen que l’actualització salarial de la plantilla és legal sempre que estigui ben justificada, a diferència del que s’ha mantingut des de l’executiu del PDeCAT-Junts per Calella i el PSC. Segons ha pogut saber Ràdio Calella TV, una de les opcions seria aplicar el concepte d’“adequació singular” per a un grup o categoria laboral i no només a una plaça, com es va fer amb l’inspector en cap de la Policia Local.

Els treballadors esperaran a què avancin les setmanes i es confirmi la “voluntat” del Govern per desencallar el procés per tal de posar fi a les seves reivindicacions. En aquest sentit, apunten que una mostra podria ser pressupostar l’actualització salarial en els comptes del 2022.

No servirà de res que la VLT es tanqui amb els treballs tècnics i s’aprovi per acabar guardada al calaix. Les reivindicacions continuaran fins que no veiem un moviment efectiu que demostri que s’implementarà. Una opció seria incloure partida en el pressupost, però n’hi ha d’altres.

Mentrestant, els equips de la brigada municipal i els agents de la Policia Local mantindran les protestes i continuaran sense prestar hores extres, amb una afectació directa en el servei. Això es va poder comprovar en la rua dels Reis de l’Orient, quan l’ajuntament va haver de recórrer a una empresa externa; i hores d’ara, encara, amb el fet que la comissaria de la Policia Local estigui tancada a les nits.

En aquest punt, des del sindicat UGT, que és el majoritari dins la plantilla de la prefactura local, s’assegura que hi ha els efectius suficients per mantenir el servei les 24 hores del dia.

La comissaria està tancada però per un tema de gestió política perquè, segons les meves informacions, una vintena d’agents que estaven en situació de baixa s’han reincorporat, i ara només en queden 7 o 8. La comissaria podria estar oberta a les nits, perfectament.

La negativa a prestar serveis extraordinaris es va prendre en el sí de les assemblees dels dos col·lectius de treballadors i, pel moment, no s’ha estès a d’altres departaments.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *