Calella busca fora de la prefectura al nou inspector de la Policia Local

Policia Local

El Ple Municipal ha donat llum verda al procés per cobrir la plaça d’inspector de la Policia Local, que quedarà vacant per jubilació el pròxim 1 d’agost. El Govern de Junts per Calella i el PSC ho farà per mitjà de la contractació provisional d’un extern a la prefactura perquè s’ha descartat l’opció de promocionar un dels agents que hi ha a la plantilla: només permetria nomenar un cap de la prefactura però no amb rang d’inspector. Tot plegat, amb l’horitzó de convocar la plaça en un termini de 2 anys. Ara, per fer l’oferta més atractiva, s’augmenta el sou que cobrarà amb un complement específic de 600 euros mensuals. Ahir es va aprovar la modificació puntual de llocs de treball que ho valida. Va tirar endavant amb els vots del partits del Govern, amb el suport de Cs.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat i portaveu del Govern, Josep Torres (PSC), posava de relleu la necessitat de cobrir la plaça amb un professional amb experiència.

La promoció interna no es pot fer amb plaça d’inspector. La plaça d’inspector ha de sortir a concurs d’oposició. La persona que vindrà, vindrà en “comissió de serveis” i si vol haurà de presentar-se a les oposicions. Ja avanço que pel que oferim no tindrem cua. Algú pot dir que podríem convertir un membre de la prefectura en cap de la comissaria, no com a inspector. Però aquesta no és l’opció del govern. Nosaltres volem una persona amb experiència.

El regidor de Cs, Guillermo Gomis, va assegurar que cal resoldre el procés amb agilitat.

Davant la necessitat d’haver de substituir a l’inspector en cap i vist les necessitats del nostre municipi, entenem que és de màxima prioritat fer la contractació.

La CUP va criticar que es faci una modificació exclusivament per la plaça de l’inspector però es congelin els tràmits per implementar els resultats de la valoració de llocs de treball de tot el personal municipal. La portaveu Núria Freixas va donar veu a la posició contrària que també expressen els sindicats.

No pot ser que només una persona sigui la que rebi la pujada. Només per aquesta persona es fa l’esforç i no per la resta de treballadors. Des de la CUP ens sumem a les paraules de sindicats UGT i CCOO. No estan d’acord en el fet que de cop s’incrementi una retribució a un lloc de treball, per poder cobrir-lo, quan s’argumenta que no es pot modificar cap lloc de treball de molts dels empleats, que estan a la casa des de fa molt de temps i estan maltractats econòmicament.

Calella en Comú va demanar la retirada del punt de l’ordre del dia per poder avaluar altres opcions per cobrir la plaça que quedarà vacant. El portaveu Sebastián Tejada va advertir que l’opció de la contractació externa serà difícil d’entendre pels treballadors i que requerirà d’un temps d’adaptació del nou inspector a les particularitats del municipi.

Tenim dues opcions. La primera és promoció interna. Buscar a la persona més preparada de la plantilla i anomenar-lo. És el més lògic i el que motiva als treballadors. La segona és fitxar un funcionari d’un altre municipi perquè es descarta la promoció interna. Aquesta opció és clarament més cara. En definitiva crec que no està justificada aquesta contractació d’una persona externa. Demano a l’alcaldessa que retiri la proposta i avaluï les altres opcions que té.

Esquerra va sumar-se a la CUP i Calella en Comú, i també va votar en contra de la proposta de complement salarial per al nou inspector. El regidor Carles Ferrer va retreure la deixadesa del govern a l’hora de rellevar vacants, més quan aquesta era del tot previsible.

La modificació no ha estat acceptada pels sindicats i em costa assimilar que no s’hagués tingut en compte amb els pressupostos, no d’aquest any, si no de fa quatre. Per mi aquesta qüestió denota deixadesa en la seva feina. Per últim una reflexió personal, dir que em preocupa una societat que paga millor els seus policies que els seus metges.

 

De moment, queda paralitzada la proposta de revisió de llocs de treball del conjunt del personal municipal, que encara s’ha d’aprovar. Es preveia implementar-ne els resultats aquest 2020 en una primera fase i, per això, ja s’havia fet una reserva pressupostària de 175.000 euros. Ara, els diners es destinaran a la recuperació post-Covid.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *