Música catalana i sardanes en el concert ‘Catalunya al cor’ del Cor i l’Orquestra Harmonia

Catalunya cor 1

Exitós concert del Cor Harmonia i l’Orquestra Simfònica Harmonia de Calella, diumenge a la tarda dins la programació de la Festa Major de la Minerva i la Temporada Lírica ‘Ciutat de Calella. Una actuació que en aquesta quarta edició del certamen musical s’ha afegit als actes de Capital de la Sardana Calella 2015, incloent sardanes en un repertori de música del país i en català. ‘Record de Calella’, dedicada a Josep Riera, i ‘Girona m’enamora’ van ser les dues peces que van fer aixecar el públic de les cadires de l’envelat. Al tram final, la Santa Espina, el Cant de la Senyera i els Segadors, enmig de crits d'”Independència”.

Concert simfònicocoral dedicat a la música catalana i especialment a la sardana per tancar l’agenda dominical de Festa Major de la Minerva. Titulat Catalunya al cor i sota la direcció d’Albert Deprius, es va presentar a l’envelat de mar un programa íntegrament en català amb fragments de cançons conegudes i populars, interpretades pel Cor Harmonia i l’Orquestra Simfònica Harmonia.

El concert, estructurat en dos blocs, va incloure la reestrena de l’obra El camí de la font del compositor Joan Barcons, que era present a l’envelat. A més, i especialment per a l’ocasió, el músic i compositor Valentí Miserachs va fer un arranjament per a simfònica complerta de l’obra Catalanitat.

En el bloc de sardanes, i per festejar la capitalitat de Calella 2015, es va escollir l’obra Record de Calella de Vicenç Bou i amb arranjaments de Joan Cases. La peça es va dedicar a la família del difunt Josep Riera, entre els aplaudiments del públic. Com els que van aixecar també Girona m’enamora o Somni.

En el tram final, l’orquestra i la coral van entonar La Santa Espina, l’última de les peces incloses en el programa del concert. Albert Deprius, que havia anat introduint cadascuna de les cançons, va fer llavors una apel·lació a la defensa de la cultura i la música catalana. “Aquest patrimoni cultural el defensarem sempre i, com diu el final de ‘La Puntaire’, el defensarem fins a morir. Bona Festa Major, visca Calella i visca Catalunya lliure!”, va clamar Deprius.

En acabar, el públic va respondre a crits d'”Independència”. El colofó final al concert es va posar amb la interpretació del Cant de la Senyera i de Els segadors, himne nacional de Catalunya, amb els músics dempeus i entre aplaudiments dels assistents.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. GLORIA Dols Sagrera escrigué:

    m’agradaria poguessiu indicar-me on puc trobar informacio per gaudir del cor Harmonia i l’orquesta Sinfonica amb el director Albert Deprius

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat