Calella posarà en marxa un Banc del Temps

BancTemps

El ple de l’Ajuntament de Calella aprovarà dilluns l’adhesió a l’Associació Salut i Família, que des de fa quinze anys promou la creació de xarxes d’intercanvi de serveis gratuïts entre persones d’una mateixa població. Els interessats en participar-hi s’hauran d’inscriure al registre que gestionarà l’àrea de Solidaritat i Cooperació i podran publicitar les seves ofertes o demandes de serveis tant de forma presencial com també a través de la plataforma que s’activarà properament.

El temps com a moneda de canvi. Aquesta és la filosofia dels Bancs del Temps, un lloc on la gent s’ofereix a prestar el seu coneixement a canvi de rebre’n dels altres, per aspectes de la vida quotidiana com pot ser cuidar d’animals o plantes, fer acompanyament de persones, ajudar en tasques domèstiques o compartir activitats.

És una iniciativa comunitària amb caràcter gratuït que s’implantarà en breu a Calella, tant bon punt es formalitzi l’adhesió a a l’Associació Salut i Família, que es porta a aprovació del Ple Municipal en la sessió convocada per dilluns vinent, 15 de febrer.

“Es tracta de fomentar la solidaritat i la cooperació entre els ciutadans a través d’intercanvis. Per exemple, algú sabrà fer pastissos i un altre arreglar endolls; doncs això és el que podran intercanviar a la moneda del temps. Per tant, de forma gratuïta”, ha explicat la regidora adjunta a l’Alcaldia i responsable de l’àrea de Solidaritat i Cooperació, Cindy Rando.

L’àrea de Solidaritat i Cooperació s’encarregarà de la gestió del Banc del Temps, centralitzant en un lloc físic la relació d’ofertes i demandes de serveis. Per participar-hi cal inscriure’s a un registre, que permetrà alhora accedir a les propostes a través d’una plataforma on-line que s’activarà en breu.

“Es farà una entrevista prèvia per concretar què poden oferir, quins coneixements o aptituds tenen, i llavors s’hi podrà participar a través d’Internet. Qui ho prefereixi, però, podrà acudir a Serveis Socials per fer ofertes o respondre a demandes“, ha manifestat la regidora.

L’únic requisit per formar part del Banc del Temps serà tenir més de 18 anys. Serà un espai de trobada intergeneracional que contribuirà a fomentar la cohesió i la inclusió social, la solidaritat entre els veïns i la creació de nous vincles d’amistat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *