Els veïns de La Bruna, preocupats per les condicions de l’immoble ocupat

bruna00000000

La sortida del grup de joves conflictius del CSO La Bruna no deixa del tot tranquil al veïnat, que denuncia s’hi continuen produint aldarulls. A més, alerten de les condicions insalubres en les que viuen els actuals ocupants i del desgast del propi immoble, que els fa témer que s’hi pugui produir algun incident de conseqüències fatals. Ho han vingut a explicar a Ràdio Calella TV, tot posant en valor la voluntat d’acollida que tenen els responsables del projecte.

No hi ha aigua corrent i la llum la tenen punxada de la xarxa pública. Aquestes són les condicions amb què viuen els ocupants del centre social del carrer Diputació, tot i que els veïns s’han mostrat especialment preocupats pel perill que suposa l’acumulació de trastos i porqueria que poden percebre des de casa seva. Joan Reyes i Pere Sala, que viuen en blocs que rodegen La Bruna, per davant i darrera, temen que s’hi pugui produir algun incident. I han reconegut que l’incendi de la nau ocupada de Badalona, la setmana passada, els ha acabat d’espantar.

Si veiessis la porqueria que s’hi acumula, allà pot passar de tot. Les baranes dels balcons estan mig desmuntades i qualsevol dia pot precipitar-se algú. Llavors sí que tindrem un problema (…) Hi ha llençols, molta roba i fusta a la part de darrera. Pot passar que algun dia hi hagi un incendi, i serà una desgràcia.

En una entrevista al programa La Ciutat, els representants dels veïns han explicat que els problemes de convivència al barri van començar el 2019; tres anys després d’obrir el centre social ocupat a l’antic hostal La Gaviota. I que tot i que es va expulsar al grup de conflictius, un cop aturat el desnonament previst per principis de novembre; els problemes no han acabat.

Des del 2019, hi ha hagut gent que s’ha establert a l’edifici i ha provocat molts problemes d’incivisme. Hem trucat moltes vegades a la Policia, hi ha hagut crits, baralles, a vegades amb ganivets. No em poso amb cap nacionalitat ni religió, només denuncio l’incivisme que vivim al barri.

Relaten també que tenen una alta sensació d’inseguretat, que els veïns se senten vigilats pels ocupants de La Bruna i que d’això no n’han pogut parlar mai amb els responsables del projecte, tot i haver intentat posar-s’hi en contacte diverses vegades.

Amb qui sí tenen una comunicació fluïda és amb l’Ajuntament de Calella, que els ha mantingut informats de les passes que s’han seguit per donar sostre alternatiu a les famílies amb nens que hi vivien.

Van buidar un 50% La Bruna, entre conflictius i persones vulnerables, però uns portes d’altres, relloguen les habitacions i torna a estar ple. I això ho veiem perquè hi ha les llums enceses sempre, com que no la paguen.

El veïnat insisteix que el problema del que es queixen no té res a veure amb la procedència ni les circumstàncies que tenen les persones que han fet cap a La Bruna, sinó dels problemes que hi ha i que, aquest passat estiu, ni tan sols els permetia descansar durant la nit.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *