Els vídeos de la CUP i l’Ajuntament sobre la barreja de brossa

Coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, la CUP ha tornat a la càrrega sobre la barreja de bosses de diferents fraccions de la brossa a la nau central de Calella, d’on surten els camions que porten els residus al Centre de Tractament i Valorització de Residus del Maresme, a Mataró. Els cupaires han aportat un vídeo en què es veu un operari de l’empresa Urbaser abocant en un camió bosses de diferents colors. Segons indiquen – i així ho han denunciat públicament també en seu plenària – demostra que els residus no es mantenen separats al llarg de tot el circuit de recollida i que, finalment, no es reciclen.

Marina Juhé, membre de l’assemblea local de la CUP Calella, així ho posa de manifest en el vídeo que han fet arribar en les últimes hores, denunciant un cop més que ni l’Ajuntament ni l’empresa concessionària del servei municipal estan fent la supervisió correcta ni prenen mesures correctores.

Al fil de les denúncies que la CUP ha fet en les últimes setmanes, l’Ajuntament va publicar un vídeo a xarxes en què mostrava barreja de materials – plàstic i vidre – dins d’una bossa dels bujols de platja. Una prova que vindria a corroborar l’explicació que l’empresa va donar al regidor de Sostenibilitat, Quim Pla, tal com ell mateix va comentar en una entrevista a LA CIUTAT.

Mentrestant, s’està a l’espera de tenir l’informe tècnic sobre la prestació dels serveis municipals de recollida de la brossa i la neteja viària per part de la concessionària Urbaser que s’ha encarregat en aquest principi de mandat municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *