En Comú Guanyem aposta per un pacte d’esquerres al govern del Consell Comarcal del Maresme

Imatge d'arxiu

En Comú Guanyem, que tindrà dos consellers en el pròxim mandat al Consell Comarcal del Maresme, ha plantejat una alternativa als pactes de govern que s’han comentat en les últimes hores. I la seva opció, assegura el calellenc Sebastián Tejada, és la que garantiria més estabilitat a l’ens comarcal i evitaria que es convertís, segons ha dit, en un escenari més de la baralla entre Junts per Catalunya i ERC per disputar-se l’hegemonia del sobiranisme. Aposta -i diu que hi ha opcions reals- per segellar un pacte d’esquerres similar al que es va formular per a Calella integrat per ERC, En Comú Guanyem i la CUP.

Fins al moment s’ha parlat d’un acord entre ERC i Junts per Catalunya -que tindria la majoria absoluta-, i de la reedició del pacte entre PSC i Junts per Catalunya, en el qual hi hauria d’entrar un tercer partit: Cs, En Comú Guanyem, la CUP o PP.

Tejada assegura que el pacte d’esquerres a tres seria el més lògic i el que donaria més estabilitat.

Per a nosaltres, la solució lògica seria un govern encapçalat per ERC amb nosaltres i la CUP, que donaria 16 consellers; els mateixos que sumarien PSC, Junts per Catalunya i Cs. Sembla que podríem ser una alternativa en aquesta segona opció, però he de reconèixer que ens costaria molt, moltíssim, entrar en un govern amb JxCat.

Per Tejada, la clau del governabilitat al Consell Comarcal del Maresme la tindrà el desenllaç de la crisi oberta entre els partits sobiranistes. Amb tot, adverteix que la reedició del pacte entre el PSC i Junts per Catalunya amb un tercer en joc portaria l’ens a una situació d’inestabilitat guvernamental.

Seria un govern absolutament inestable, que tindrà una vida curta. No més enllà dels 7 o 8 mesos. Junts per Catalunya és un partit que, des de la seva constitució, porta a la inestabilitat i els seus antecedents no donen cap garantia. La seva actitud en l’últim mandat va ser pintoresca i amb els esdeveniments que s’esperen a partir de la sentència [del procés] serà un element a considerar.

Tejada reclama que en el pròxim mandat es reforci la condició de lideratge del Consell Comarcal del Maresme perquè, superant els que són estríctament les seves competències, reclami solucions a aspectes estratègics per a la comarca com poden ser els serveis sanitaris, la mobilitat o la problemàtica del litoral.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *