En l’aire que els treballadors municipals hagin de recuperar les hores del 3 d’octubre

L’Ajuntament de Calella encara no ha determinat si els treballadors de la Corporació Municipal i les seves empreses hauran de recuperar les absències al lloc de treball del dia 3 d’octubre, quan hi havia convocada «l’aturada general de país» per part de la Taula per la Democràcia. Una protesta per les càrregues fetes per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant el referèndum de l’1 d’octubre.

La Generalitat de Catalunya va informar prèviament que serien faltes justificades i que això no generaria descomptes en la nòmina ni tampoc l’obligació de recuperar les hores. Però a principis de setmana ha comunicat als treballadors de l’administració catalana que sí les hauran de recuperar i que tenen un termini de quatre mesos per fer-ho.

En base a això, el regidor portaveu d’ICV, Sebastián Tejada, va preguntar al Govern Municipal si aplicaria el mateix criteri en el cas dels treballadors de l’Ajuntament i les seves empreses públiques. “La Generalitat de Catalunya considera que els seus funcionaris i treballadors de les seves empreses hauran de recuperar les hores de l’aturada de país del 3 d’octubre, tot i que en realitat havia informat que seria pagada i no recuperable. Volem saber si, donada la similitud, l’Ajuntament també procedirà a demanar la recuperació de la jornada laboral”, va plantejar Tejada. El tinent d’Alcaldia Jordi Sitjà va respondre-li que encara no s’havia pres una decisió al respecte: “Estem esperant informacions per entendre com hem d’actuar. Avui dia no tenim la resposta definitiva”.

La decisió que la Generalitat de Catalunya va comunicar als seus empleats es produïa després que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, advertís que sí aplicaria el descompte als que van seguir la convocatòria. El sindicat UGT s’hi ha mostrat diametralment en contra, recordant que la decisió va ser de l’administració i no dels treballadors.

A Calella, l’aturada de país va tenir un gran seguiment en l’àmbit privat. La majoria d’empreses i establiments s’hi van sumar i aquell dia no van aixecar persianes. Segons va informar Ràdio Calella TV el mateix 3 d’octubre, les oficines de l’Ajuntament i serveis municipals van tancar, excepte la Policia Local.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.