En què es traduiran les mesures d’estalvi energètic aprovades pel govern espanyol?

AJ CALELLA

Aquesta mitjanit entraran en vigor les mesures d’estalvi energètic fixades pel govern espanyol per reduir ràpidament el consum d’energia amb l’objectiu de complir els compromisos europeus derivats del conflicte a Ucraïna. Aquest decret inclou límits a la temperatura de l’aire condicionat i la calefacció en espais públics, però no suposarà limitacions en el subministrament. El govern camina així cap a la reducció del consum de gas per ser més “eficients i sostenibles” i, sobretot, augmentar les reserves de combustible de cara a un hivern que es presenta complicat. El consistori calellenc ja ha avançat que el decret de mesures es concretarà a Calella amb el tancament de tota la il·luminació ornamental dels edificis públics.

Limitar la temperatura a 27 graus de l’aire condicionat a l’estiu i a 19 la calefacció a l’hivern en edificis públics, espais comercials i grans magatzems, infraestructures de transport, espais culturals i hotels, així com apagar els llums d’aparadors i edificis públics que estiguin desocupats a partir de les 22 h són algunes de les mesures d’obligat compliment que entraran en vigor a partir d’aquesta mitjanit per afavorir a l’estalvi energètic.

El decret publicat al BOE també detalla que abans del 30 de setembre, els locals hauran de tenir tancament automàtic a les portes d’accés per tal d’evitar el malbaratament d’energia i hauran d’exhibir cartells o pantalles per fomentar l’estalvi energètic entre la ciutadania.

Les mesures afectaran comerços i centres comercials, espais culturals com cinemes o centre de congressos, centres de treball i infraestructures destinades al transport de persones com ara estacions i aeroports, en queden al marge les llars. Tot i això, la intenció del Govern espanyol és que la ciutadania en prengui consciència i també les apliqui.

En queden exclosos de la limitació de temperatura els centres sanitaris i hospitals, de formació, perruqueries, bugaderies, gimnasos i els mitjans de transport. També queden exempts aquells espais on sigui necessària les exempcions per les especificitats del sector com en habitacions d’hotels. A la resta del complex sí que s’hi aplicaria, com al restaurant, cafeteria o espai comú.

Totes les mesures estaran vigents fins a l’1 de novembre del 2023.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *