En un mes començaran les obres de reurbanització de dos trams dels carrers Sant Antoni i Sant Pere

WhatsApp Image 2021-01-13 at 08.38.19

L’Ajuntament de Calella ha acordat el calendari d’execució del projecte d’urbanització de dos trams dels carrers Sant Antoni i Sant Pere, amb una inversió de 350.000 euros. Començarà en el termini d’un mes, aproximadament durant la segona quinzena del mes de febrer, a l’espera de la confirmació per part de l’empresa adjudicatària, Excavaciones Bermúdez. S’actuarà a nivell superficial i també en tots els serveis que passen per sota el carrer. El tinent d’Alcaldia de Territori, Marc Buch, n’ha donat detalls avui al programa La Ciutat.

Els operaris començaran a treballar al tram de carrer Sant Antoni, entre Sant Joan i Sant Pere, que passarà a integrar-se estèticament com a carrer peatonal a un sol nivell. La circulació rodada estarà restringida als vehicles que entren i surten dels aparcaments que hi ha al carrer, i s’arranjaran els serveis.

Serà un paviment a un sol nivell, donant continuïtat a l’estètica del carrer Sant Joan, amb la idea de pacificar i revitalitzar la zona al màxim (…) La renovació de la xarxa de clavegueram, instal·lació de pluvials i la xarxa d’aigua.

També s’actuarà sota terra en el tram de Sant Pere, entre Sant Antoni i Bruguera, on s’hi acostumen a generar grans bassals d’aigua quan plou. En aquest cas, el tractament superficial serà diferent perquè s’hi ha de garantir la circulació de vehicles. S’ha optat per copiar l’estètica de Bruguera, a un sol nivell però amb pilones que delimitin el pas de vianants.

Serà a un sol nivell, amb pilones per marcar el carril de circulació central, que deixarà voreres molt amples (…) Aprofitarem per renovar la xarxa de clavegueram i instal·larem pluvials que es connectarà amb el tram de Sant Pere reformat, amb la idea de portar-la fins a mar.

El calendari d’execució de les obres serà de 5 mesos. Es treballarà en fases per interferir en la mobilitat el mínim possible.

Hi ha una previsió d’execució de 5 mesos, però no ho farem de cop sinó per trams. Començarem per Sant Antoni, en dues fases, per facilitar la mobilitat dels veïns. I llavors passarem a treballar a Sant Pere.

Aquest projecte important de Sant Pere tindrà continuïtat l’any vinent, amb el perllongament dels treballs fins arribar a mar. L’objectiu del Govern Municipal és tenir-ho enllestit abans d’acabar aquest mandat.

Les obres s’afegiran a les que ja s’han començat a fer al carrer Lloret, al vial de l’N-II, Bruguera, Jovara i Delfina Dolç, que es limiten a la renovació del paviment.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat