Mascareta obligatòria a l’escola a partir dels sis anys

Tornada A Escola

Dilluns tots els nens i nenes a partir dels sis anys hauran d’anar amb mascareta a l’escola almenys durant les dues primeres setmanes de curs. La mesura afecta a totes les regions del país, sigui quin sigui, l’afectació de la pandèmia. Després d’aquests 15 dies l”ús de la mascareta pels més menuts, s’avaluarà setmana a setmana. Així ho ha decidit el Procicat per indicació de l’Agència de Salut Pública, tenint en compte que a l’inici de curs l’alumnat “no prové d’un grup estable”. De fet detalla que durant les dues primeres setmanes els nens podrien portar el virus de fora cap a l’escola perquè es desconeix què han fet o amb qui han estat.

Passades les dues primeres setmanes de curs l’obligatorietat de la mascareta es revisarà setmanalment i cada dimecres s’informarà les escoles si la mesura es manté o no, en funció de les condicions dels contagis en la zona on està ubicada cada escola.

Els majors de 12 anys sí que hauran d’anar amb mascareta durant tot el curs i a tot arreu. Pel que fa als docents, serà sempre també obligatori, a excepció dels del primer i segon cicle d’educació infantil que podran treballar sense si interfereix greument en el treball pedagògic.

El Procicat també aclareix els símptomes de Covid-19 entre els infants. Els nens només s’hauran de quedar a casa si el refredat o mal de coll va acompanyat de febre superior als 37,5 graus o d’algun altre símptoma de coronavirus com tos o mal de panxa. Els departaments d’Educació i Salut, juntament amb la comunitat pediàtrica han actualitzat els símptomes, ja que és molt freqüent que els nens tingui mal de coll i mocs, i no té per què ser indicatiu de Covid-19.

Finalment el Procitat també estableix que les reunions de les famílies amb les escoles no podran ser presencials i tampoc les dels claustres de professors.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat