Encara queden un parell d’horts socials per adjudicar

El projecte d’Horts Socials que està en funcionament a Calella des de l’any 2013 ja compta avui amb 32 parcel·les disponibles per al cultiu. Una iniciativa de l’Ajuntament de Calella, que compta amb la col·laboració de Càritas Parroquial i que actualment permet desenvolupar-hi, també, el projecte 3C -Conreem, Clima i Comunitat- de la Fundació Humana.

Des les 32 parcel·les que hi ha disponibles a la vinya situada a Valldebanador, n’hi ha sis de lliures, per les quals ja s’han presentat quatre instàncies per poder-ne fer ús i s’adjudicaran properament. En queden encara, per tant, dues de lliures i l’Ajuntament fa una crida als calellencs interessats a treballar-hi.

Margarita Valls, regidora de Política Social de l’Ajuntament de Calella, ha explicat que l’objectiu és aconseguir la plena ocupació de totes les parcel·les de cultiu, per acomplir amb el projecte global dels Horts Socials, que és solidari i transversal. “Aquestes parcel·les són per persones en situació de vulnerabilitat social, precarietat laboral o desocupació, jubilats o pensionistes. Estan pensats per gent que ho necessita també  per millorar la situació personal i a través del conreu fer-ne autoconsum, millorar l’ocupació i l’activitat física al medi obert“, ha dit Valls.

El tècnic agrícola de la Fundació Humana ha assegurat que la qualitat de la terra on hi ha els horts és molt bona i és un terreny adequat per fer-hi créixer verdures i hortalisses. Com cada any es farà una jornada de portes obertes de cara a la primavera. Ho ha explicat Margarita Valls:

Les sol·licituds es poden fer a les noves dependències de Serveis Socials, que ara són igualment a la Fàbrica Llobet-Guri, però a la primera planta. Es van adjudicant per ordre de petició i hi haurà llista d’espera.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Margarita Valls, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *