En Mastegamosques serà el narrador de la cantata de corals infantils del Maresme

El dia 22 d’abril es fa a Calella la 44ena edició del «juguem cantant», una activitat organitzada pel Secretariat de Corals Infantils de Catalunya i on hi participaran corals d’escoles de música. A Calella es fa la trobada de corals del Maresme i part del Barcelonès, i es fa a la ciutat perquè l’Escola de Música de Can Llobet celebra els seus 20 anys de funcionament.

En total vindran a Calella uns 220 nens i nenes d’entre 4 i 7 anys, que es reuniran a la nostra ciutat per passar un matí jugant, i sobretot, cantant. Els jocs que faran al matí, després d’un assaig, els prepara l’Agrupament Escolta Montnegre, i cantaran una composició, una cantata, creada per la calellenca Marta Tarridas.

13413231_1368394483174288_753998855_nElla mateixa ha explicat en una entrevista a l’Info Vespre, que la cantata parla de la imatgeria festiva de la ciutat i la cultura gegantera i de cercavila, amb un narrador emblemàtic, el capgròs Mastegamosques. Marta Tarridas ha comentat com va sorgir la idea de fer la cantata. Tarridas: “Normalment s’agafen cantates que ja estan escrites, que n’hi ha moltes i de molt boniques. Però l’any passat va sorgir la idea, també amb la Gemma Ruiz -que havíem dirigit una de les corals de l’Escola de Musica- i em va proposar de fer-la jo, la cantata. I m’hi vaig engrescar. I pensant en que era el 20è aniversari i que era aquí Calella em va venir al cap -perquè jo també formo part de la Colla de Gegants de Calella- fer una cantata al voltant de les tradicions i la cultura popular d’aquí. I llavors vaig agafar com a narrador i fil argumental el personatge d’en Mastegamosques. Hi ha unes 8 cançons i van en relació a en Mastegamosques, als Gegantons, als Gegants, als Diables… la cultura popular i de cercavila“.

La cantata servirà perquè alumnes de música del Maresme i Barcelonès coneguin les imatges festives de la cultura calellenca, ja que des del mes de gener els cantaires estan expectants. “Aquests nens, com que ja han començat a assajar ja es pregunten qui és aquest Mastegamosques i estan tots una mica així… a veure què serà. Tenen ganes de conèixe’l. Estan com il·lusionats amb el personatge“, ha comentat l’autora de la cantata.

Marta Tarridas no ha volgut desvetllar el fil argumental de la cantata per deixar marge a la sorpresa per a tothom que s’acosti al Pati de l’Ós la vigília de Sant Jordi al matí per escoltar el concert. Hi serà, evidentment, en Mastegamosques fent de narrador de la cantata, però també hi haurà altres capgrossos, els gegantons i els gegants de Calella.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Marta Tarridas, emesa a l’Info Vespre

 

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *