ERC Calella recordarà demà els seus fundadors

TARGETO

La secció local Esquerra Republicana de Catalunya a Calella celebrarà demà divendres els 85 anys de la fundació del partit. Ho farà amb un homenatge als homes i dones que van impulsar aquesta formació republicana a Calella.

Òscar Ojer, president d’Esquerra Calella, ha explicat que aquest dissabte farà 85 anys justos que va néixer el partit, tant a Catalunya com també a la ciutat. Ojer: “A nivell local es va crear el Centre Català Republicà, un moviment que va haver-hi a principis de maig de 1931, i que després va formar part d’Esquerra Republicana. Com que tenim una acta de constitució del Centre Català Republicà tenim els noms de la gent que va fundar-lo. I hem anat buscant a nivell d’Esquerra tota la gent que va ser regidora als anys del 1931 al 1939. I hem anat buscant els familiars per fer aquest petit homenatge a la gent que va començar Esquerra fa 85 anys“.

A la trobada hi intervindran Anna Simó, adjunta a la presidència d’Esquerra Republicana per a les relacions Institucionals, i Agustí Alcoberro, doctor en Història per la UB i professor del Departament d’Història Moderna.

Òscar Ojer ha explicat que un dels fundadors d’Esquerra a Calella, i regidor a l’Ajuntament l’any 1932, va ser Francesc Grau, pare del professor i escriptor Francesc Grau i Viader i avi d’Anna Grau, que és la parella d’Agustí Alcoberro.

L’acte serà demà a les vuit del vespre al Casal de l’Amistat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat