ERC demana el tancament definitiu del MUTUR

IMG_6925

El nombre de visitants en el primer any de funcionament de l’equipament museístic -poc més de 5.500 entrades comptabilitzades- motiva la petició del principal partit de l’oposició a l’Ajuntament de Calella. I el fet que estigui tancat des del gener per tenir una activitat que “no és compatible amb les obres d’adequació de la Fàbrica Llobet-Guri” és un argument afegit pel balanç que n’ha fet avui ERC de Calella en roda de premsa. La portaveu Cristina Gómez ha recordat que el seu partit sempre ha expressat dubtes quant a la necessitat del projecte -fins i tot això els va portar a votar en contra del Pressupost on es contemplava-; i ha assegurat que la situació actual del MUTUR és una “molt mala notícia fins i tot pels que sempre se l’han cregut”.

El principal partit de l’oposició a l’Ajuntament de Calella planteja que es pugui traslladar part de la col·lecció del MUTUR al Museu Arxiu Municipal, on hi reclama inversions importants.

“Demanem que es faci una inversió important al Museu Arxiu i que s’hi dediqui un espai al turisme, com es fa amb d’altres activitats que han sigut importants en la història de Calella. Fins i tot, ens atrevim a dir que s’aprofiti material que està exposat aquí i, per tant, convidem al Govern Municipal que no es torni a obrir, que el MUTUR es tanqui definitivament (…) Haver de redimensionar el material és una qüestió menor en relació a la necessitat de planificar i tenir una visió global”, ha exposat la portaveu d’ERC, Cristina Gómez.

Gómez emplaça el Govern Municipal a “fer un exercici de realitat” davant les dades del balanç d’activitat del MUTUR: des del gener del 2015 al gener del 2016 -abans del seu tancament provisional- ha registrat poc més de 5.500 visitants i un volum de recaptació d’aproximadament 1.700 euros. Unes xifres que no es corresponen amb un projecte presentat en base a la seva singularitat a nivell mundial. “Som una ciutat de 18.000 habitants i, amb dades del Govern, el 2016 vam tenir 1,8 milions de pernoctacions; aquestes dades i les visites que va tenir l’equipament, que recordem-ho se’ns va dir que era únic al món, ens porta a fer aquest exercici de realisme i tocar de peus a terra”, ha dit.

I per ERC el resultat tampoc jusitifica la inversió feta, d’aproximadament 1 milió d’euros. La portaveu creu que el Govern Municipal es va enlluernar amb el concepte del MUTUR i va actuar, altre cop ha dit Gómez, sense planificació i rigor. “No teníem un estudi viabilitat econòmica i, en qualsevol cas, cal exigir molta responsabilitat sobre on posem els diners siguin municipals o d’altres administracions, són diners públics tots. Això ens serveix de lliço perquè abans de fer qualsevol inversió s’ha de tenir clar el projecte i determinar la viabilitat i la necessitat per a la nostra ciutat”, ha conclòs Gómez.

I ha puntualitzat Gómez que el gruix de les inversions no van anar destinades a l’adeqüació i millora de la infraestructura sinó per al contingut. “I això que el MUTUR no forma part del registre de Museus de Catalunya, sinó que es contempla com un annex al Museu Arxiu”, ha recordat.

ERC no descarta elevar la seva proposta al debat plenari i buscar el suport i la complicitat d’altres partits.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *