ERC no tanca la porta a facilitar l’aprovació del pressupost municipal del 2020

Imatge d'arxiu

El president d’ERC ha afirmat que la contractació dels dos càrrecs de confiança que contempla la proposta de pressupost per al 2020 plantejada per l’executiu de Montserrat Candini és el principal escull en la negociació que han mantingut en les últimes setmanes. En una entrevista al programa La Ciutat, Carles Ferrer ha explicat que això els impedirà votar-hi a favor però no descarta acabar facilitant l’aprovació dels primers comptes del mandat que presentarà el Govern en minoria de JxCalella i el PSC. Ha reconegut que les relacions amb els postconvergents han millorat en els últims mesos i que això es va posar en evidència en el ple d’aprovació de les ordenances fiscals, en què el grup municipal republicà va dividir el seu vot i en va donar dos a favor del projecte d’impostos i taxes.

ERC s’ha reunit en dues ocasions amb el Govern Municipal per parlar del pressupost del 2020, l’última obtenint resposta a les propostes que van donar a conèixer públicament. Entre aquestes, una intervenció al Mercat Municipal que, segons ha indicat Carles Ferrer, ha estat d’entrada valorada per l’executiu. Amb tot, el president dels republicans calellencs ha posat de relleu que hi ha un escull important que impedirà que donin suport als comptes si es manté en el projecte que es porti a ple: són la contractació de dos càrrecs de confiança per reforçar les àrees d’habitatge i transparència.

Assumint primer de tot que no són els nostres pressupostos, si no hi hagués el tema dels càrrecs de confiança estaríem per facilitar els pressupostos del 2020 (…) Ho hem de valorar tot. L’esforç negociador de l’equip de Govern és important però hi ha altres coses, hem de fer una valoració gran que hem de fer amb tothom que està a prop del partit. Avui dia, no soc capaç d’avançar el posicionament.

El president d’ERC ha reconegut que les relacions amb JxCalella han millorat en els últims mesos i que es va aconseguir “trencar el gel” amb motiu de les ordenances fiscals. Tenint en compte també l’actual context de repressió política a Catalunya, Ferrer confia que s’avançarà en el camí d’entesa que parteix d’un escenari postelectoral que “els ha costat de pair”.

Que la senyora alcaldessa optés en el seu moment per fer un govern en minoria amb el PSC, ho reconec obertament, em decep molt. Malgrat tot no perdo l’esperança que es pugui revertir. La mà estesa que oferim a cada ple va en aquesta direcció. En els últims mesos s’han fet avenços, s’han trencat reticències històriques i fins i tot personals.

En relació al projecte de reforma de la zona esportiva de La Muntanyeta, els republicans en fan una valoració positiva en tant que s’ha decidit invertir en un equipament que arrossegava un dèficit important. Amb tot, no amaga part de crítica cap a l’executiu que, segons diu Ferrer, ha actuat davant del temor de perdre el Camp de Mar.

Aquesta sensació que tot es fa tapant forats. Ara corre pressa tirar endavant la Muntanyeta, dona la impressió, perquè si ens quedem sense el Camp de Mar ens quedem amb només una zona de gespa i amb això no podem tirar endavant.

L’altre projecte que ocupa i preocupa als republicans és l’Aldi que es vol obrir als terrenys de l’actual aparcament Hospital 2. Per Ferrer, aquests metres quadrats s’haurien de blindar de cara a una futura ampliació del centre hospitalari per assegurar-ne la continuïtat a Calella. Ha recordat que Pineda de Mar ha ofert una parcel·la a Salut on aixecar-hi una infraestructura nova. En relació a això, referma la voluntat del seu partit perquè es faci una consulta ciutadana.

Estem acabant d’aclarir de quina manera. Hi ha una manera institucional, a partir dels partits polítics, o una popular impulsada des de la ciutadania amb una recollida de firmes. Però repeteixo, amb l’Aldi ens juguem més que tenir un supermercat, al marge del que implica al Centre Comercial.

Fa unes setmanes, els tres partits de l’anomenada Taula de Confiança -ERC, CeC i CUP- van emetre un comunicat conjunt per dir que “estudiaven la possibilitat de promoure una consulta popular” sobre la idoneïtat del projecte.

Ferrer, que també és un dels consellers d’ERC al Consell d’Administració de Ràdio Calella TV, ha expressat la seva preocupació per la situació de l’actual empresa municipal de comunicació i ha assegurat que la seva voluntat és que es desencalli el procés per cobrir la plaça de director o directora.

Expresso com he fet al Consell d’Administració la meva preocupació per la ràdio, a diversos nivells. En l’últim any han marxat, per raons diverses, 5 dels 11 treballadors, començant pel director, i això d’una manera objectiva fa patir pel tema de la conservació del talent.

De manera transitòria, ERC proposa que es creï un òrgan de mentors, format per professionals que han tingut alguna vinculació amb l’empresa i amb el sector, perquè doni suport a la plantilla actual.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.