La pròxima escultura retrà homenatge als sanitaris de Calella

Imatge del vídeo sobre el primer any de pandèmia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

El Govern ha encarregat a l’escultora gironina Ció Abellí la creació d’una peça dedicada als sanitaris de Calella. Formarà part del projecte local que ha escampat art amb missatge per diferents indrets de la ciutat: la música de cobla que hi ha al Parc Dalmau, la maleta del MUTUR, la Llopa de la Riera Capaspre, el treballador del tèxtil del carrer Bruguera o les escultures vinculades a l’activitat comercial que hi ha al carrer Església i a l’entrada de Calella. L’artista escollida està especialitzada en temàtica femenina figurativa. És l’autora de l’Ava Gardner de bronze que hi ha al mirador de Tossa de Mar.

ava gadner

L’escultora Ció Abellí amb l’escultura dAva Gardner de Tossa de Mar

Els sanitaris de Calella seran els protagonistes de la pròxima creació del projecte “Ciutat d’escultures”. El Govern Municipal ha encarregat l’obra a l’escultora Ció Abellí per un import de 16.500 euros, a càrrec del pressupost del 2020. El portaveu del Govern, Josep Torres, ha manifestat que la voluntat és homenatjar els professionals, recordar les persones desaparegudes, i deixar-ne testimoni al llarg del temps.

Hem viscut un any molt complicat, de sacrificis per a molta gent, i especialment per als sanitaris. Tot i que vam fer un homenatge als sanitaris i a la gent que ha desaparegut per culpa de la pandèmia, pensàvem que havíem de fer alguna cosa material que ens serveixi per explicar en el temps què ha passat. I que d’aquí a 10 o 20 anys ho recordem.

Ció Abellí ja està treballant en l’escultura i amb l’encàrrec que se li ha fet des de Calella: que prevalgui sobretot el missatge per damunt de la figura.

Li vam demanar que arribés sobretot el missatge, que fos un obra metafòrica que tothom pugui interpretar fàcilment. Que sigui de reconeixement als sanitaris però que també ens permeti recordar a la gent que ens ha deixat.

No hi ha data tancada per a la inauguració, tampoc s’ha concretat el lloc exacte on es col·locarà. Serà a la zona de l’Hospital Sant Jaume i no es descarta que sigui dins de les instal·lacions sanitàries.

No sabem a quin lloc concret. Però al tractar-se d’una escultura molt específica haurà de ser a la zona de l’hospital i, si pot ser, dins. Encara ho hem de parlar amb la gerència i acabar de lligar-ho. Però aquest és l’àmbit més adient.

Per aquest any, el projecte “Calella, ciutat d’escultures” està dotada amb 10.000 euros, amb la voluntat de donar-li continuïtat, assumint que això pot comportar crítiques cap al Govern Municipal. El portaveu Torres hi respon això:

Com que governem, estem exposats a la crítica. Però per nosaltres, les escultures no són gratuïtes sinó que estan motivades per un intent de portar cultura a l’espai públic i perquè serveixin per explicar-nos com a ciutat.

La primera escultura del projecte va ser la música de cobla, amb un flabiol i un tamborí, assegura en un banc al Parc Dalmau. La va inaugurar el president Puigdemont amb motiu del 90 Aplec de la Sardana, l’any 2017. Li han seguit La Llopa que hi ha a la riera Capaspre; el treballador del tèxtil que hi ha al carrer Bruguera; els savis que s’asseuen al Passeig Manuel Puigvert; la maleta del MUTUR; i la bossa que hi ha a l’entrada de Calella dedicada al comerç local.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *