Calella torna al nivell 0 del Pla Alfa

Els 52 litres per metre quadrat a Calella, 60 a Pineda de Mar, 51 a Santa Susanna o els 51 litres a Malgrat de Mar, han tornat a situar el Maresme al nivell 0 del Pla Alfa, el procediment operatiu establert pel Cos d’Agents Rurals de vigilància, prevenció i control d’activitats de risc, davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir. I és que la nostra comarca ha estat una de les més afavorides per unes pluges que han deixat registres força generosos i que en algunes poblacions han requerit la presència del cos de Bombers de la Generalitat. És el cas de Vilassar de Mar, on els serveis de salvament han rescatat sa i estalvi el conductor d’un cotxe que va quedar encallat sota un pont, a causa de la crescuda de la riera. També hi ha hagut petites inundacions a l’estació de Renfe de Cabrera de Mar, sense conseqüències greus.

El temporal també ha fet caure arbres i ha provocat petites esllavissades. A Pineda de Mar, on aquest cap de setmana han suspès la majoria dels actes programats de la Festa Major, una dotació de l’ADF Alt Maresme ha hagut de tallar l’accés a Sant Andreu de l’Arboceda per retirar un arbre que ocupava part del camí i talar-ne un altre que estava a punt de caure. També s’han retirat les roques d’una petita esllavissada a la riera.

Protecció Civil ha desactivat l’alerta del Pla INUNCAT un cop finalitzat aquest episodi de pluges que al conjunt del Maresme s’ha traduït en 111 trucades al telèfon d’emergències 112.

Els Bombers de la Generalitat han atès 472 avisos relacionats amb problemes causats per les tempestes. La majoria s’han concentrat al litoral central i han estat per atendre incidències relacionades amb cablejat elèctric, retirar arbres i altres elements inestables de façanes, o acumulacions d’aigua, entre d’altres.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.