On són les fronteres de la regió sanitària de Girona?

desocnfinament

El mapa de regions sanitàries de Catalunya ha fet que Calella i altres nou poblacions altmaresmenques segueixin el mateix pla de desescalada que les comarques de Girona. A l’espera que el Ministeri de Sanitat validi la proposta presentada ahir pel Departament de Salut, Calella, Canet de Mar, Sant Pol, Pineda, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Malgrat, Palafolls, Santa Susanna i Tordera entrarien dilluns a la fase 1. Això significa que la comarca del Maresme quedaria dividida en dues zones de diferent fase.

Aquesta divisió territorial suposarà que els veïns del Maresme quedin emmarcats en àrees sanitàries diferents i no es puguin desplaçar lliurement pels municipis de la comarca fins a la fase 3. El pas a la fase 1 implica que es recuperi la llibertat de circulació, exclusivament dins l’àmbit territorial dels municipis de la mateixa regió sanitària. Per tant, els veïns de tots l’Alt Maresme -de Canet fins a Malgrat- sí que podran desplaçar-se fins a Portbou  perquè estan inclosos dins la regió sanitària de Girona, però en cap cas podrien visitar la capital de la comarca, Mataró, perquè està adscrita a la Metropolitana Nord.

desocnfinamentLa frontera sanitària es dibuixa entre els municipis de Canet de Mar i els dos Arenys, limitant la mobilitat dels ciutadans entre regions fins que s’arribi a la fase 3. S’ha anunciat que als municipis fronterers es faran controls per vetllar pel compliment de la normativa.

En cas que la Moncloa doni el vistiplau a la proposta catalana d’avançar en el pla de desescalada, dilluns vinent Calella passarà a la fase 1 juntament amb 10 poblacions altmaresmenques i les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany, el Ripollès i la Selva.

 A quina regió sanitària pertany el teu municipi? 

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Isabel escrigué:

    Vivo en Pineda de mar, puedo ir a Mataro el lunes a visitar a mis padres sin que me multen?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat