Es prepara un llibre en homenatge a la figura de Jaume Pruna

Jaume Pruna durant la festa de bateig del seu capgròs.

El 9 de gener del 2020 Calella lamentava la mort d’una de les figures que més va fer per la promoció de la cultura popular i tradicional del poble. Jaume Pruna moria als 87 anys d’edat deixant un llegat incomparable al seu darrere. Ara, quan tot just fa un any de la seva mort el seu fill, Albert Pruna, ha decidit escriure les memòries del seu pare. En concret està preparant un llibre bibliogràfic on repassa la figura del seu pare des dels seus inicis a la seva ciutat natal, Mataró, fins a la festa del bateig del seu capgròs, l’Avi Pruna.

El llibre serà un recull de fotografies i textos que ens portaran a recordar la trajectòria de Pruna. Una bibliografia que intentarà retre homenatge a una figura que ha estat el pal de paller en la promoció de la cultural calellenca i catalana i que l’any 2017 rebia el Premi Ciutat de Calella. El seu fill Albert Pruna, qui està fent el llibre conjuntament amb altres persones de l’entorn del seu pare, ha explicat al programa La Ciutat que el llibre és un reconeixement al llegat que ha deixat l’avi Pruna. 

Ho faig amb el cor. El que intento fer amb el llibre és una petita bibliografia del meu pare. Que no tan sols ha estat una persona de cultura i lleure, sinó que ha sigut pare, nen, emprenedor… Si el meu pare ha fet tot el que ha fet, es mereix aquest llibre.

Un llibre que parla de l’etapa de Mataró, tots els negocis que va tenir Pruna – com el Bar de l’estació-, repassa també la creació del grup Pa, Vi Moltó, quan es fa president de Creu Roja i conclou amb la festa que li van fer amb el capgròs de l’avi Pruna. El llibre també incorporarà un 80% de fotografies inèdites mai publicades. 

En el llibre parlo de l’etapa de Mataró, fins al 69 tots els negocis que va obrir, l’etapa de creació Pa, Vi i Moltó fins al 2019, quan va ser president de Creu Roja, quan va formar part dels Amics de la Poesia i acabem amb la festa del capgròs.

De moment Pruna fill no s’aventura a dir una data de publicació, ja que tot just està acabant de redactar la primera part de l’obra bibliogràfica i reconeix que la Covid li està endarrerint els tempos.

En aquests moments tenim problemes. No podem anar a fer visites a les cases. No puc anar, per exemple, a Mataró que he d’anar-hi a localitzar una entitat. Tot això em priva acabar textos. També vull parlar amb gent que ha tingut vinculació amb l’estació. No es tracta que el llibre sigui només Jaume Pruna, sinó que vull obrir una mica el ventall. Parlar de més coses relacionades, això si, amb la seva figura.

Amb tot Pruna, s’ha compromès a tornar a La Ciutat un cop tingui el llibre publicat i ha agraït a totes les persones que voluntàriament li estan oferint fotografies.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Albert Pruna Sarquella ha dit:

    Amics de Ràdio Calella el proper dia 9 d’abril a les 18:30 esteu convidads a la presentació del llibre Jaume Pruna, un home d’acció, i esterem acompanyats per les autoritats i el capgròs l’avi Pruna, també farem entrega d’un taló de 2.500 euros a la Associació de voluntaris de l’ Hospital de Calella, aquest diners surten d’un remenen de diners que tenia el Grup, i al final brindis i coca per els assistens.
    També an col.laborat, els Geganters de Calella, Amics de la Poesia, Ajuntament de Calella, Múseu Arxiu Josep Mª Codina
    Us esperem, salutacions, Albert Pruna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *