Es presenten 1.408 pel·lícules al Trofeu Torretes de Curtmetratges

Cartell del Festimatge 2016

Foto-Film Calella ha rebut un allau de treballs a la convocatòria del Trofeu Torretes de Curtmetratges d’aquest 2018. Això confirma la important petjada internacional d’aquest certamen local, que se celebra en el marc del Festimatge, entre el 7 i el 29 d’abril.

Aquest any s’ha doblat el nombre de pel·lícules que han rebut, arribant a les 1.408. Ho ha confirmat Pere Mas, responsable de la secció de cinema de Foto-Film, en una entrevista a l’Info Migdia.

«Aquest any han sigut 1.408. Això ho atribuïm a que teníem dues plataformes i aquest any hem agafat una tercera, que són les que distribueixen els curtmetratges. Ja ens ho demanava feia temps i aquest any els hi vam autoritzar. Han arribat de Corea del Sud, del Nepal, de Letònia, de Taiwan, de Xina, d’Ucraïna, Kosovo, Eslovènia, Polònia, Bèlgica, Perú… de tot el món»

Mas ha explicat que hi hauran alguns canvis en les dates i els llocs de les projeccions.

«Hi haurà canvis aquest any, perquè resulta que fèiem projeccions a la sala de conferències de l’Ajuntament Vell i aquest any no hi podem comptar. Llavors aquest any, el 16, 17 i 18 d’abril i el 23, 24 i 25 es farà a la Sala Mozart. Com cada any, també es farà una sessió a la cafeteria La Tetera i se’n farà una també a la biblioteca Can Salvador de la Plaça, que serà el 20 d’abril»

El responsable del Trofeu Torretes també ha comentat que enguany com a novetat hi haurà una projecció en 3D al Mercat Municipal.

«Aquest any, com a novetat, hi haurà una projecció en 3 dimensions, que la farem a l’espai Mercat municipal, el dia 21 d’abril»

El realitzador barceloní Guillem Almirall es va emportar el Premi d’Honor del 2017 amb un curt que es va presentar en la categoria experimental-animació i en el qual reflexionava, a nivells poètics, sobre el pas del temps i la vinculació de l’home amb la natura. Film amb el títol «La paciencia del agua», aquest treball guanyador del principal premi del Festimatge va sortir de l’Escac. I és que les escoles de cinema són un bastió molt important quant a la participació al Trofeu Torretes de Curtmetratges.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al responsable de la secció de cinema de Foto-Film, Pere Mas.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *