Es replantaran els arbres tallats del Passeig Manuel Puigvert

Passeig Manuel Puigvert, arxiu

En les pròximes setmanes es replantaran els quatre exemplars de plataners del Passeig de Manuel Puigvert que es van tallar fa uns dos mesos. Estaven malalts i es va prendre la decisió com a mesura de precaució. En el cas de les palmeres que van caure per la força d’una tromba marina a finals de febrer, la reposició està condicionada a les temperatures.

El regidor de Medi Ambient i Espais Naturals de l’Ajuntament de Calella ha confirmat que es replantaran tots els exemplars d’arbres malalts que hi ha a la ciutat, alguns dels quals s’han tallat per precaució.

Entre aquests, els quatre plataners que hi havia al Passeig de Manuel Puigvert. Un d’ells no estava afectat, però sí que suposava un risc per la inclinació del tronc. “Es va fer una poda i, aprofitant que es treballava en alçada, es van avaluar tots els arbres per determinar si se n’havia de tallar algun. Ara vindrà una maquinària especial que s’encarregarà de fer un forat a a la soca del plantaner per poder-ne plantar un altre; serà en les pròximes setmanes”, ha especificat el regidor Marc Buch.

També està programada la reposició de les tres palmeres que van resultar afectades per una tromba marina (o cap de fibló), el dissabte 27 de febrer passat. La intensitat del remolí els va fer caure sobre la via del tren, provocant la interrupció de la circulació.

“En aquest cas no cal utilitzar maquinària especial però sí esperar a què faci més bon temps perquè les palmeres són un tipus de vegetació que els tècnics recomanen plantar amb temperatures més elevades”, ha especificat el regidor.

El regidor de Medi Ambient i Espais Naturals ha garantit que els tècnics de la brigada municipal realitzen de forma constant feines de supervisió de l’estat dels arbres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *