L’Espai Jove de Can Saleta enceta nou trimestre ple d’activitats

ESPAI JOVE00000000

L’espai jove de Can Saleta inicia amb el gener un nou trimestre ple d’activitats i que s’allargarà fins a la Setmana Santa. Tres mesos pel davant on els joves s’endinsaran en nous cursos i tallers, emmarcats en cinc programes diferents que s’impulsen des de l’àrea de joventut. Des de xerrades amb entitats o amb calellencs significatius per a la ciutat, fins a tornejos de futbol, basquet o tenis taula, sempre passant també per tallers de cuina sense pares, tallers per trencar els mites de l’amor romàntic o tallers de jocs de taula. Tot plegat amb un rere fons educatiu i lúdic, i que neix de les mateixes propostes que han fet els joves calellencs en les assemblees obertes que s’organitzen cada mes. De fet en la darrera assemblea els joves també van valorar el que ha estat el seu primer trimestre a Can Saleta.

Si l’Espai Jove va néixer amb la idea que es convertís en un punt de referència per als nois i noies, avui la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Calella, Cindy Rando, ha confirmat que els joves s’han fet seu aquest espai.

Cada mes fem una assemblea amb els joves, el #calellajoveparticipa i cada mes ens avaluem si ho estem fent bé. Per al final adaptar-nos i saber si agradar el que fem. En principi ells estan molt contents, fan una valoració molt positiva de l’Espai Jove i estan decidint moltes coses, per tant hem aconseguit l’objectiu que es facin seu l’Espai Jove.

L’Espai Jove es va inaugurar el passat trimestre i està adreçat a tots els joves del municipi majors de dotze anys. L’Espai Jove de Can Saleta ofereix infinitat de serveis com aules de treball en grup, una sala d’ordinadors i una zona de jocs, on s’apropen cada tarda una mitjana de 50 joves. Tots aquells que vulguin anar no cal que s’inscriguin prèviament i poden anar les hores i els dies que més els convinguin.

Nosaltres estem de 16 a 18, les dues primeres hores els hi oferim un espai per fer deures o treballs en grup, i després a les 18 h és quan comencem a fer totes les activitats que són molt diverses.

Amb l’Espai Jove també han nascut noves activitats i programes com el projecte Sincronitza’t. Un programa impulsat pels usuaris de l’Espai Jove i que consisteix a fer grups de conversa entre joves catalans nadius i joves nouvinguts que volen aprendre la llengua. Una conversa entre iguals que realitzen cada dilluns per fomentar la integració i les relacions.

És una iniciativa nova d’aquest trimestre i s’ha decidit fer-lo perquè ens vam adonar de la necessitat de nous joves nouvinguts que no parlen ni català ni castellà. Joves que venien i havien de venir amb un amic perquè fes d’intèrpret. I davant d’això els mateixos usuaris de l’espai van decidir fer un grup de voluntaris amb els quals parlen català i castellà. I així creen una relació entre iguals, sense que hi hagi la relació de mestre-alumne.

Els pares que vulguin rebre informació sobre aquest nou espai poden anar a Can Saleta els dimarts i dijous a la tarda, dia en què els educadors i tècnics realitzen l’atenció als pares. També els poden seguir al seu compte d’Instagram @Calellajove on es pengen totes les activitats que es realitzen a l’Espai de Can Saleta.

La següent assemblea del #Calellajoveparticipa serà aquest dijous 16 de gener a les 18 h on es decidiran les activitats dels mesos vinents.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *