Es reuneix la Taula de Comerç i els grups d’ERC i d’ICV es queixen que el Govern no els hi ha convidat

Imatge d'arxiu

La primera sessió de la Taula de Comerç de Calella ha aixecat les crítiques de dos dels partits de l’oposició a l’Ajuntament de Calella. És un espai de nova creació que va reunir divendres una vintena d’empresaris locals a l’edifici consistorial. L’objectiu de la trobada era obrir un fòrum de reflexió, debat i anàlisi, també amb caràcter propositiu, per consensuar accions que dinamitzin i potenciïn el comerç local. Ara bé, la publicació de la trobada a través de les xarxes ha indignat els partits d’ERC i d’ICV, que lamenten que des de l’executiu de Montserrat Candini se’ls exclogui del treball iniciat.

El partit republicà ha emès un comunicat en el qual exposen que aquest fet demostra que el Govern Municipal treballa en els temes de ciutat d’“esquenes” a la resta de partits de l’arc plenari. Opina que no s’està afrontant amb sinceritat la situació del comerç local. La portaveu d’ERC, Cristina Gómez, ha posat èmfasi en el moment en què arrenquen les jornades de treball.

Ni tan sols se’ns havia informat de la constitució de la Taula de Comerç, de fet ens vam assabentar per una piulada que va fer l’alcaldessa. Ens sembla que és del tot impropi. Afegit també que ens constitueix al final del mandat, en un context de campanya electoral, i després de 8 anys al Govern de la Ciutat. Com no podia ser d’altra manera, ens sentim profundament decebuts.

Des d’ICV-EUiA, el regidor Sebastián Tejada ha assegurat que la convocatòria de la taula s’ha fet per intentar “calmar els ànims del comerç local” arran de la futura implantació d’un nou supermercat a Calella.

Aquesta convocatòria respon a la necessitat de calmar les aigües potencialment revoltes del l’empresariat comercial local. Em sembla poc convenient que en un moment com aquest, quan es debat la instal·lació d’una superfície comercial tan potent com aquesta, els partits de l’oposició no hi hagin pogut dir la seva.

En resposta a això, la tinent d’Alcaldia Núria Parella ha puntualitzat que la Taula de Comerç té per objectiu fer un treball estríctament tècnic i no de debat polític. Ha assegurat que no hi ha hagut mala fe per part del Govern Municipal i diu que li sorprèn l’interès sobtat de l’oposició pels temes comercials.

No hi ha hagut cap mala intenció. També em sorprèn que des de l’àrea de Comerç es fan un munt d’activitats, algunes del Pla Estratègic Calella 20-20, i la veritat és que no hi ha hagut interès ni mai ens han demanat informació sobre això; i que ara, el març del 2019, es desperti l’interés pel comerç.

A la Taula hi van participar també representació de PIMEComerç i una experta en comerç i gerent de centres comercials urbans.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *