La PIMEC diu que la millora de l’economia catalana passa per aconseguir un turisme de més qualitat

platja00000000

Segons la patronal, és la via per allargar la temporada turística i l’estacionalitat de l’economia a Catalunya, en bona part basada a l’activitat turística. És un dels missatges que la petita i mitjana empresa catalana llança després de conèixer les dades d’atur del mes d’agost que constaten una reducció del 4,2% respecte el 2017.

Segons les dades publicades pel Servei Públic d’Ocupació Estatal, el mes d’agost es va tancar amb 380.718 persones inscrites als registres de l’atur a Catalunya, 16.667 menys que l’any anterior. Una xifra que la patronal de la petita i mitjana empresa catalana valora amb escepticisme exposant que continua sent elevada i produint-se de forma generalitzada a tots els sectors.

Aquesta dinàmica de disminució en el nombre de persones desocupades coincideix amb increments de l’afiliació a la Seguretat Social. Del 2,5% a Catalunya.

La PIMEC posa l’accent en la variació intermensual de l’atur, que augmenta el 3,1% a Catalunya en acabar el mes d’agost respecte el juliol. Un dels creixements més alts dels darrers anys. Això posa de relleu, segons l’empresariat, l’alta estacionalitat de l’economia catalana.

I davant d’això aposta per seguir treballant per tenir un sector turístic de més qualitat que pugui allargar la temporada i potenciar d’altres sectors productius menys estacionals.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat