Augmenten en un 85% les famílies que recorren a Càritas Calella per menjar

Imatge d'arxiu

905 famílies han necessitat ajuda de Càritas Calella al llarg del 2020 per poder tenir un plat a taula. Unes xifres esgarrifadores, de rècord, que no paren d’augmentar setmana a setmana i les previsions per aquest 2021 és que vagin a més. Segons dades de la delegació local, durant l’any 2019 atenien a 490 famílies que anaven a buscar menjar a l’economat del carrer Balmes. Un any més tard, aquesta xifra ha augmentat gairebé en un 85%. En total, Càritas ha ajudat 2.348 persones. Des de l’entitat del tercer sector apunten que el perfil d’usuari que atenen que ara ha variat i remarquen que la pèrdua de feina o els ERTO han agreujat la situació.

La majoria de persones que s’apropen a Càritas són derivades pels serveis socials de l’Ajuntament o de la parròquia de Calella. Només durant el mes de gener ja han atès a 1.586 persones, unes xifres que reconeixen cada setmana van en augment. Josep Vidal és el tresorer de Càritas Calella.

Hi ha moltes cues. Només al mes de gener ja han vingut 536 famílies, el que representa 1580 persones. Durant la primera setmana de febre ja hem atès a 7 famílies noves. Avui obrim i segur que algú nou també ve. És una desgràcia, però cada setmana hi ha un degoteig de famílies noves.

Des de l’entitat atribueixen aquest creixement exponencial de famílies a la crisi causada per la pandèmia. Remarquen que moltes persones que mai han necessitat ajuda, ara han hagut d’acudir-hi per la pèrdua de llocs de treball o perquè amb la seva pensió no arriben a final de mes. Tot i l’increment Vidal assegura que de moment poden abastir a tothom. Expliquen que setmanalment reben banyeres del Banc dels Aliments i de la Unió Europea i que l’Ajuntament des del març els ha comprat aliments per una quantitat superior als 160.000 euros. També han agraït la solidaritat de molta gent que els apropen bosses amb menjar o hotels que els hi han donat l’excedent després d’acabar la temporada.

L’Ajuntament l’any passat ens va ajudar molt. Vam comprar aliments per una quantitat superior a 165.000 euros. Hi ha gent que també s’apropen a portar-nos bosses d’aliments i algun hotel que en tancar temporada ens va trucar i ens va dir em sobren 50 brics de llet. Això és perfecte per nosaltres i estem molt agraïts.

El tresorer de Càritas Calella també ha aprofitat els micròfons de Ràdio Calella TV per fer una crida. Busquen voluntaris, menors de 65 anys, amb disponibilitat horària de matins per cobrir torns a l’economat. La seva funció serà preparar els lots que a la tarda s’entreguen a les famílies usuàries. Vidal ha explicat que busquen dos o tres voluntaris amb capacitat per agafar un cert pes, que tingui menys de 65 anys i preferentment que pugui col·laborar als matins.

Necessitem dos o tres voluntaris al matí. Ens cal gent per preparar lots. La seva funció serà preparar unes bosses que pesen una mica i cal algú que faci això.

Els interessats a ser voluntaris de Càritas Calella poden trucar al telèfon de l’entitat, el 93 769 45 06 de 10 h a 13 h del matí o al mòbil del tresorer al 686 62 36 13. També es pot enviar un correu a caritas.calella@gmail.com.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.