Esquerra apreta perquè es retirin les restes dels aiguats davant la previsió de nous ruixats

Esquerra ha compartit aquestes imatges de l’estat del pas soterrani de Sant Joan

La força dels aiguats de divendres passat va provocar la inundació de carrers, places i zones soterrades d’espais públics. Esquerra hi posa el focus en constatar que, al cap d’uns dies, encara no s’havien enllestit les tasques de desbrossament dels residus que va arrossejar la tempesta: bàsicament sorra i pinassa. Així ho ha traslladat al Govern Municipal i ho ha fet públic a través de les xarxes socials, acompanyant-ho d’una fotografia sobre el pas soterrat del carrer Sant Joan.

El portaveu d’Esquerra, Xavier Ponsdomènech, adverteix en declaracions a Ràdio Calella TV que la presència d’aquestes restes acumulades als passos soterranis i embornals podria complicar l’evacuació d’aigua en cas de nous ruixats. De fet, tal com apunta la previsió per aquest cap de setmana.

Hem vist que aquest dimarts el pas soterrani de Sant Joan encara estava saturat de pinassa i això suposa un doble perill, per les persones que hi passen i davant les previsions meteorològiques del cap de setmana, que tornen a anunciar pluges intenses. Per això hem demanat la neteja dels espais.

Fonts municipals han indicat a Ràdio Calella TV que la brigada ha acabat de completar en les últimes hores les feines de neteja dels passos soterranis i la resta de zones potencialment inundables.

A tot això, des d’Esquerra es reclama la posada al dia del Pla de Protecció Civil de la població, que és el document que estableix com s’ha de respondre davant emergències o situacions de risc greu, i quins recursos materials i humans s’han d’activar. Ponsdomènech exposa que l’últim data del 2013 i que s’hauria d’haver actualitzat almenys dos cops.

Veiem que el Pla de Protecció Civil de Calella és del 2013 i la Llei 4/1997 estableix que s’ha de renovar cada 4 anys. Per tant, està caducat. Ho traslladarem al pròxim Ple Municipal que s’ha de convocar pel primer dijous del mes d’octubre.

Esquerra demana al Govern Municipal que en doni una explicació pública.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *