Esquerra, contrària a la imminent posada en marxa de la zona blava

park5

Els consellers del partit republicà havien proposat al consell d’administració de Gestvia que la reactivació de la zona blava es fes efectiva quan s’acabessin les restriccions i s’entrés en la nova normalitat, a partir de la segona quinzena de juny si s’avança segons el previst. Discrepen de la decisió anunciada en les últimes hores que passa perquè el servei es posi en funcionament a partir del dilluns 25 de maig per afavorir la rotació de vehicles, segons ha recalcat el president de l’empresa municipal de mobilitat, Josep Torres, en declaracions a Ràdio Calella TV.

El portaveu i conseller d’Esquerra a Gestvia, Xavier Ponsdomènech, ha dit que la proposta que van defensar passava per un retorn progressiu del servei a partir del 15 de juny.

Que durant la primera setmana del 15 de juny es fessin les tasques de revisar i mantenir parquímetres, també tasques informatives; i que a partir del 22 de juny -quan s’acabés la fase 3- s’activés la zona blava i cobrant l’aparcament.

Segons Ponsdomènech, Esquerra també va plantejar en l’última reunió informal del consell d’administració de Gestvia que la reactivació de la zona blava s’acompanyés de mesures socials pensades per a col·lectius a qui la crisi de la Covid-19 continués afectant: persones en situació de vulnerabilitat, aturats o treballadors en ERTO. En concret, una bonificació del 50% de l’abonament mensual durant el temps acordat.

Sobre la repercussió que tindria a nivell financer, el conseller republicà ha assegurat que Gestvia té capacitat per assumir-ho.

L’empresa té una guardiola que no sabem cap on va orientada, encara no se’ns ha informat des de presidència. Però diners n’hi ha per assumir 15 dies més de zona blava.

A tot això, Xavier Ponsdomènech ha criticat que el Govern Municipal anunciés la posada en funcionament de la zona blava a partir de dilluns de la setmana vinent amb una nota de premsa en què textualment es deia: “El tancament de la zona blava durant els dos primers mesos de la COVID-19 ha costat a l’Ajuntament 201.000 euros”.

No ha costat 200.000 euros a l’Ajuntament de Calella els dos mesos de zona blava garuïta; sinó que a l’empresa municipal s’han deixat d’ingressar una estimació de 200.000 euros.

Esquerra està a l’espera que des de la presidència de Gestvia s’informi de com queda el pressupost d’aquest 2020, comptant també que s’han congelat els projectes de zona verda i ampliació de bosses d’aparcament gratuïts, amb un estalvi de 90.000 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *