La processó de Setmana Santa, pendent de l’evolució de la pandèmia

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Un dels actes centrals de la celebració de la Setmana Santa religiosa podria suspendre’s aquest 2021. La Confraria de Setmana Santa encara no ha pres una decisió definitiva sobre si es farà o no la Processó del Silenci i la Llum, pendents de com evoluciona la pandèmia i si es flexibilitzen les restriccions. Amb les actuals, a dia d’avui no seria possible perquè no es permeten els actes que poden provocar aglomeracions de gent.

El vicepresident de la Confraria de Setmana Santa, Jordi Martí, reconeixia dimarts a Ràdio Calella TV que veu difícil poder recuperar la processó, que l’any passat ja es va haver de suspendre per culpa de la pandèmia.

Penso que no es farà (…) Tal com ho veig ara no ho crec perquè si ara ja no et pots reunir 6 persones, encara que a la terrassa d’un bar n’hi ha 17. No ens hem reunit però tenim en compte que no es farà.

La Setmana Santa caurà aquest any força tard en el calendari: anirà del 28 de març, Diumenge de Rams, fins el 4 d’abril, Diumenge de Resurrecció.

L’any passat, en plena primera onada de la pandèmia de la Covid, les celebracions litúrgiques a la Parròquia de Calella van quedar suspeses per les estrictes mesures de seguretat que hi havia en vigor, i que tenien tancades les portes del temple. També per primera vegada en molt temps, no va sentir-se el Cant de l’Àngel. Ràdio Calella TV fa emetre llavors diversos especials per fer arribar a totes les cases els principals actes d’un dels períodes més importants de la comunitat cristiana.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat