Esquerra impulsa una declaració institucional de suport a la immersió lingüística

Imatge d'arxiu

La llengua i el model d’escola catalana són dos dels temes que marquen l’agenda política al país i que també es posaran a debat en el Ple Municipal que s’ha de convocar per aquesta setmana. Esquerra ha registrat una moció de resposta a la sentència del TSJC que obliga a impartir un 25% de les classes en castellà. Proposa una declaració institucional en contra d’una resolució que titlla “d’atac al nervi del sistema educatiu i a la llengua” i que considera que “busca perpetuar la situació de minorització del català”. El partit republicà planteja obrir un espai local de treball compartit amb els centres educatius que permeti tenir una visió global sobre l’ús social del català a l’escola i tir endavant accions per promoure’l.

En plena polèmica per la sentència del TSJC sobre el nombre d’hores lectives que s’han d’impartir en castellà i per l’ordre de mesures cautelars per a l’escola Turó del Drac de Canet de Mar –que haurà de fer el 25% de les classes en castellà a P5–; aquesta setmana el Ple Municipal de l’Ajuntament de Calella debatrà sobre el model d’escola catalana i el sistema d’immersió lingüística.

Ho farà a proposta d’Esquerra, que ha registrat una moció en què planteja que l’Ajuntament de Calella faci una declaració institucional de suport al sistema educatiu, que defineix com a “universal, inclusiu i d’acollida” i que converteix el català llengua vehicular de l’ensenyament.

El text estableix vuit propostes d’acord. Perquè el consistori es pronunciï en rebuig a la sentència del TSJC, perquè doni suport al model d’escola catalana i perquè dins del Consell Escolar Municipal es crei un espai de treball amb dos objectius: d’una banda, tenir una visió global i compartida de l’ús social de la llengua als centres i, de l’altra, acordar propostes de treball per promoure’n l’ús. La moció insta a subscriure formalment el manifest de Somescola.cat per blindar un model lingüístic “de consens”.

A l’espera de confirmació oficial, el Ple Municipal de l’Ajuntament de Calella s’ha de reunir en sessió ordinària aquest dijous 16 de desembre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *