Esquerra reclama més presència policial al carrer i un Pla de Seguretat Local

Foto: Ajuntament de Calella

Més patrullatge i dotar de més eines a la Policia Local. Aquesta és la proposta d’Esquerra per fer front a l’augment de delictes que està patint la ciutat i al grup concret de reincidents que té identificat el consistori calellenc. Volen que es destinin més recursos al cos local i, si cal, destinar una partida concreta del pressupost municipal a les hores extres dels agents. Precisament, els republicans han entrat aquest dijous una instància al registre general de l’Ajuntament demanant a l’executiu local un informe amb totes les actuacions de la Policia en els darrers mesos.

La instància demana tenir xifres de totes les tasques preventives que s’han fet amb data des de 1 de juny. Les patrulles i serveis de cada torn, les persones que han treballat des de juny fins a desembre i els seus horaris concrets. També les hores extres destinades a cada patrullatge o quines mesures s’han pres en els darrers dies davant la greu situació expressada per l’executiu local.

El cap de l’oposició i portaveu dels republicans a l’Ajuntament de Calella, Xavier Ponsdomènech, reclama al govern municipal que aposti per reforçar el patrullatge al carrer. Considera que es tracta d’una decisió política a l’hora de prioritzar en què es gasten els diners municipals i pagar més hores extres.

El que volem és un augment de presència al carrer. Ho portem demanant des de l’anterior mandat. S’han de fer més serveis preventius i reforçar torns amb hores extres. Com que no podem augmentar la plantilla, cal fer una aposta per dotar de més eines i diners al cos municipal.

Són conscients també de la manca d’efectius de Mossos d’Esquadra, no només al Maresme, sinó a nivell nacional, i per això remarquen la necessitat de reforçar el cos municipal com a mesura immediata i reaccionària.

A més, Ponsdomènech assenyala la necessitat de dotar-se d’un Pla Local de Seguretat que permeti fer una diagnosi real de la ciutat i que es converteixi en una eina de planificació operativa que reculli les prioritats en matèria de seguretat que vol aplicar el municipi. Un Pla Local que Ponsdomènech afirma és obligatori per llei.

Des de les files republicanes també es mostren preocupats per l’augment de la percepció d’inseguretat que hi ha entre la ciutadania calellenca. Asseguren que tampoc són de rebut les múltiples declaracions de l’alcalde en diferents mitjans nacionals que només, diuen, ajuden a augmentar aquesta percepció.

Fa una mica de por el missatge d’inseguretat que està traslladant l’alcalde a la ciutadania. Sempre se’ns havia dit que tinguéssim molta cura amb les dades i informació de seguretat de Calella i ara hem vist un gir polític en aquesta comunicació. A la ciutadania li voldria transmetre un missatge de calma perquè tenim una policia local molt preparada, només cal més presència al carrer.

Pel que fa a la proposta de reclamar modificació Codi Penal que acabi amb la multireincidència, Ponsdomènech espera a tenir les dades que han sol·licitat a l’Ajuntament abans d’elevar la proposta als seus grups parlamentaris del Parlament i Congrés.

Després de l’absència del conseller Joan Ignasi Elena a la junta de seguretat extraordinària, el Departament d’Interior ha confirmat a l’Ajuntament de Calella que el director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, es reunirà amb els responsables municipals per avaluar la situació i buscar solucions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *