“L’Oktoberfest és de Calella i no de l’empresa que ho ha gestionat”

L'alcalde i la tinent d'Alcaldia de Turisme, Cindy Rando, a l'última edició de l'Oktoberfest

Calella tindrà Oktoberfest l’any 2024. Missatge de tranquil·litat per part del govern municipal hores després de fer-se públic que l’empresa W2M, que porta organitzant la festa en els últims anys, la traslladarà a una altra població. La tinent d’Alcaldia de Turisme, Cindy Rando, ha explicat a Ràdio Calella TV que la festa de la cervesa està assegurada perquè tirarà endavant per iniciativa municipal i garanteix que es compliran les 35 edicions. Ja s’ha començat a treballar en la proposta, que començaria el cap de setmana següent a l’IRONMAN, i que inclourà tots els elements tradicionals: música, menjar típic bavarès i cervesa. L’aposta passa per millorar-la en termes qualitatius i donant-li un punt innovador, sense més concreció.

La relació històrica de Calella amb l’Oktoberfest, que la vincula amb els inicis del turisme, no es truncarà per la decisió de W2M que avui ha avançat en primícia Ràdio Calella TV. El govern municipal ha sortit a garantir la celebració de l’edició número 35, aquesta pròxima tardor, amb dates i format que tot just s’està treballant. Ho ha dit la tinent d’Alcaldia de Turisme, Cindy Rando:

L’Oktoberfest és de Calella i no de l’empresa que l’ha gestionat (…) Ha de tenir música i bandes, menjar i cervesa, perquè la festivitat és la que és. Ara estem mirant si l’entomem directament des de l’Ajuntament o ho fem de la mà d’alguna entitat, són detalls legals que hem d’acabar de resoldre.

W2M va comunicar a l’Ajuntament de Calella la decisió de traslladar el seu esdeveniment a una altra població farà poc més d’una setmana, per sorpresa dels responsables municipals, que esperaven arribar a una entesa que els permetés mantenir-hi la vinculació. La tinent d’Alcaldia Rando exposa que, en una reunió a finals del passat octubre, es va demanar a l’empresa a reformular les dates i evitar la coincidència amb l’IRONMAN perquè – com també s’argumenta des de W2M – l’experiència del 2017 va ser “caòtica”. La resposta va ser una negativa, a la qual ara el consistori calellenc hi reacciona posant-se al capdavant de les gestions per garantir un esdeveniment clau per desestacionalitzar la temporada turística i que alhora és un imprescindible per a les persones locals.

Ara s’obre la possibilitat que l’any vinent se celebrin dues Oktoberfest en poblacions relativament pròximes, tenint en compte que l’organitzadora es planteja portar-la a Santa Susanna.

Tothom celebra l’Oktoberfest el mes d’octubre, per tant, és molt possible que coincidim amb alguna altra festa de la comarca (…) Però a Barcelona hi ha l’Oktoberfest i la que s’organitza al barri de Poble Espanyol, i conviuen perfectament.

Per Rando, això no serà cap problema perquè la festa de la cervesa de Calella tindrà un caràcter diferencial i innovador.

Calella es mereix tenir una Oktoberfest més potent, que no vol dir que fos dolenta. Però nosaltres apostem per fer un pas endavant de qualitat i millorar tot el que sigui possible.

I en funció dels resultats que doni l’Oktoberfest de Calella del 2024, aquest serà el model pel qual s’apostarà en futures edicions. Això suposaria el trencament amb W2M, qui s’ha encarregat d’organitzar-lo en els últims anys.

Tenim entès que ells parlen de l’edició del 2024, però si nosaltres aconseguim tirar endavant la nostra Oktoberfest diferent tampoc hi haurà la del 2025 ni la del 2026.

El govern municipal llança un missatge de tranquil·litat a tota la població de Calella per garantir l’Oktoberfest, una celebració molt arrelada aquí; i alhora a l’empresariat turístic, que hi confia per allargar la temporada amb dues setmanes d’ocupacions prou rendibles.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *