Esquerra recull signatures per regularitzar les persones migrades

Esquerra Republicana està muntant aquests dies parades arreu del territori per recollir signatures a favor de la regularització de les persones migrades. Els republicans volen donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular impulsava pel moviment “Regularitzación Ya”, a través de la plataforma Esencial que necessita aconseguir 500.000 firmes per traslladar el debat al Congrés dels Diputats. L’agrupació local del partit ja va muntar aquest passat cap de setmana parada al Passeig on van començar a recollir les primeres firmes.

La iniciativa busca modificar un article de la Llei d’Estrangeria per tal de fer una regularització extraordinària de totes les persones que van arribar a l’Estat espanyol abans de l’1 de novembre de 2021. Des d’Esquerra Calella, Roser Casanovas, assenyala que calculen que hi ha entre 390.000 i 470.000 persones a tot Espanya que viuen sense un accés a drets bàsics i sense la condició plena de ciutadà.

Es contempla que hi ha entre 390 i 470 mil persones, una tercera part de les quals són menors d’edat, i això faria que poguessin tenir accés a drets bàsics com el permís de treball, de resident, cotitzar a la seguretat social i poder gaudir dels seus drets com a ciutadans i ciutadanes.

El text proposant compta amb el suport de milers de ciutadans i ciutadanes i centenars d’organitzacions, fundacions i ONG.

Ara per poder portar la ILP al congrés i que sigui debatuda en seu plenària els hi cal arribar a les 500.000 firmes. Només poden signar persones amb nacionalitat espanyola que hagin complert els 18 anys abans del 23 de setembre del 2022, data límit per presentar les signatures al Congrés.

La ILP és una figura legal que permet al poble entrar lleis a debat amb un mínim de 500.000 firmes. Nosaltres compartim el que defensa la plataforma Esenciales i per això ens hem sumat a recollir signatures amb més de 40 punts a tot Catalunya.

A Calella tenen previst tornar a muntar un punt de recollida durant algun cap de setmana de juliol. A més, el pròxim divendres 1 de juliol rebran la visita de la diputada per Esquerra al congrés Maria Dantas.

En cas que s’aprovi la regularització, les condicions que hauran de complir les persones estrangeres per tal de beneficiar-se’n dependran del debat a la cambra i del govern espanyol, que serà qui finalment redacti el reial decret que habiliti la regularització. En ocasions anteriors, les condicions han estat tenir un contracte de treballs d’almenys sis mesos per obtenir un permís de residència i treball d’un any. La comissió promotora de la ILP ho considera “insuficient” i assegura que treballarà amb els diferents grups parlamentaris perquè la regularització d’aquesta vegada sigui “més àmplia”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *