Sant Joan 22: crida màxima a la prudència per l’elevat risc d’incendi forestal

L’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de l’Alt Maresme desplegarà un total de 9 vehicles, 7 d’aigua i dos de coordinació, i més d’una vintena de voluntaris per evitar qualsevol incident tant en zones forestals com urbanes durant la revetlla de Sant Joan. El dispositiu es farà en col·laboració amb els parcs de Bombers de la zona i les policies locals de l’Alt Maresme. De fet, de l’ADF alerten que aquesta revetlla vindrà marcada per l’alt risc d’incendi, després de l’onada de calor de la setmana passada. A Calella, l’alcalde Marc Buch, ha signat un BAN on es decreta el tancament del Parc Dalmau i la platja de les Roques durant la nit de la revetlla.

L‘ADF Alt Maresme iniciarà el dispositiu especial per Sant Joan, el mateix dia 23 a les 15 h de la tarda. Hi treballaran fins a les 2 h de la matinada amb 25 voluntaris i 9 vehicles, dos de coordinació i sis amb kit d’aigua per evitar qualsevol incendi de vegetació en zones urbanes, periurbanes i forestals. Daniel Sánchez, coordinador de l’entitat, exposa que la campanya de la revetlla torna a venir marcada per l’elevat risc d’incendi després de les altes temperatures dels darrers dies i les condicions ambientals amb les quals es troben els boscos de l’entorn.

El que més preocupa és l’estat de la muntanya ara mateix. Tenim una muntanya molt estressada i hem patit una onada de calor bestial i malgrat que han baixat les temperatures, això no significa res. Això implica que, si altres anys amb una espurna s’encenia un foc, significa que aquest any el foc correrà molt de pressa. Aquí és on patim més, qualsevol petit conat es pot convertir en una cosa seria.

És per això que fan una crida a la responsabilitat i demanen extremar les precaucions per evitar possibles focs causats per un ús imprudent del material pirotècnic.

És seguir la norma que marca el mateix Ajuntament. Tots estan ja marcant certes pautes per no córrer riscos innecessaris. Aquí Calella es tancarà el Parc Dalmau. Per tant, és seguir les normes que marquen els consistoris i la Generalitat.

Unes mesures que impliquen no llençar pirotècnia en entorns forestals o la prohibició de fer foc a menys de 500 metres de zones boscoses. De fet, el Departament d’Interior ja ha activat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya que estableix aquesta prohibició habitual a mig quilòmetre de distància de qualsevol zona forestal, agrícola i parcel·les no urbanitzades amb vegetació.

També recomanen que si es llencen petards, es faci sempre en direcció contrària a la zona forestal i que, tot i estar a més de 500 metres de zona forestal, cal no llençar-los prop de zones agrícoles o en solars urbans, per la seva alta inflamabilitat.

A Calella l’alcalde, Marc Buch, ha signat un BAN detallant les mesures restrictives per aquest Sant Joan de cara a evitar qualsevol incendi. Es prohibeixen les fogueres de particular i es tancarà el Parc Dalmau i la platja de les Roques. El Parc Dalmau, així com els accessos a la zona de la platja de Les Roques romandrà tancat des de les 21 h del dia 23 de juny a les 8 h del dia 24 de juny.

Amb tot, Sánchez fa una crida a gaudir d’aquest Sant Joan de retorn a la normalitat però amb prudència i molta responsabilitat.

Com més prudents i més cívics siguem menys lamentarem després. Fer una crida a seguir les normes, les normes estan per això per evitar riscos. Espero que tinguem una bona nit de Sant Joan i sigui el més lleu per a tots.

El govern de la Generalitat està estudiant si caldrà endurir les restriccions i les prohibicions de cara a la revetlla de Sant Joan per evitar que petards i fogueres provoquin més incendis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *